Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sivas’ta öğrencilerden 15 Temmuz şehitlerine 15 hatim duası

Sivas Şems-i Sivasi İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Eğitimde Sivasi Hareketi Projesi Değerler Eğitimi ’Vefa’ programı kapsamında 15 Temmuz şehitleri için okudukları hatimlerin duası yaptı.Şems-i Sivasi İmam Hatip Ortaokulu’ndan 120...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2016 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2016 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sivas Şems-i Sivasi İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Eğitimde Sivasi Hareketi Projesi Değerler Eğitimi ’Vefa’ programı kapsamında 15 Temmuz şehitleri için okudukları hatimlerin duası yaptı.
Şems-i Sivasi İmam Hatip Ortaokulu’ndan 120 öğrenci öğretmenleriyle birlikte Eğitimde Sivasi Hareketi Projesi Değerler Eğitimi ’Vefa’ programı kapsamında 15 Temmuz şehitleri için okudukları 15 hatmin duasını yapmak için Yukarı Tekke Mezarlığı’nı ziyaret etti. Garnizon ve Polis Şehitliği’ni ziyaret eden öğrenciler hatimlerin duasını yaptı. Okul Müdürü Faik Aslan,"Milli Eğitim Müdürlüğümüzün başlatmış olduğu Eğitimde Sivasi Hareketi’nin bu ay ki konusu olan vefalı olmakla hareketle başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere buradaki bütün şehitlerimize ahde vefayı göstermek için öğrencilerimizin okumuş oldukları 15 hatmi şerifin duasını yaptık. Bir Müslümanda bulunması gereken güzel huylardan bir tanesi vefadır. Şems-i Sivasi İmam Hatip Ortaokulu olarak 15 Temmuz şehitlerimize 15 hatim sloganıyla yola çıkarak ahde vefayı göstermek istedik. Aziz vatanımızı canlarıyla ödeyerek bizlere bırakan başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere ahirete göçen aziz şehitlerimizi yad ediyoruz" dedi.
Öğrencilerden Rabia Müberra Turan ise,"Gerçekten burada olmak onları için dua okumak çok güzel. Onlar bizim ülkemizi korudular. 15 Temmuz çok kötü bir gündü. Haberlerde izlerken insan kötü oluyordu. Ben darbe olmasından çok korkuyordum" diye konuştu.
Polis çocuğu olan Sefer Furkan Taşkın ise," Anneme ve babama ’darbe nedir?’ diye soruyordum. Onlarda bana söylemiyordu. Akşam dedem işten gelince o anlattı. Sonra meydanlara çıktık. Dua ettik. Şehitlikte olmak çok güzel bir duygu, onlar için Fatiha okuduk" ifadelerini kullandı.
15 Temmuz gecesi hiç uyuyamadığını söyleyen Ramazan Yüksel ise,"Canım uyumak istemedi. Halimiz Suriye’ye dönerse ne olacak diye düşündüm. Başka ülkeler bizi zavallı görecekti. Belki de o gün ölecektik. Bir mezarımız olmayacaktı. Arkamızdan bir Fatiha okuyan ve cenaze törenimiz olmayacaktı. Belki başka ülkeler bizi alacaktı. Hiç acımayacaklardı" şeklinde konuştu.
Öğrenciler, 15 Temmuz’da Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’na yapılan bombalı saldırıda şehit olan Dördüncü sınıf Emniyet Müdürü Münir Murat Ertekin’in de mezarını ziyaret ederek dua etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.