Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sivas’ta ’Milli İrade Buluşması’

Sivas’ta, darbe girişiminin bertaraf edilmesi nedeniyle düzenlenen ’Milli İrade Buluşması’nda 200 şükür kurbanı kesildi.15 Temmuz Cuma günü, FETÖ mensubu bir grup rütbeli askerin yapmak istediği darbe girişiminin engellemesi nedeniyle...

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 23:42
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 23:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sivas’ta, darbe girişiminin bertaraf edilmesi nedeniyle düzenlenen ’Milli İrade Buluşması’nda 200 şükür kurbanı kesildi.
15 Temmuz Cuma günü, FETÖ mensubu bir grup rütbeli askerin yapmak istediği darbe girişiminin engellemesi nedeniyle Sivas Valiliği ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle ’Milli İrade Buluşması’ düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programa Sivas Valisi Davut Gül, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Mehmet Habip Soluk, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Jandarma Komutanı Bektaş Arslan, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ve yaklaşık 50 bin Sivaslı katıldı. Programda darbe girişiminin bertaraf edilmesi nedeniyle 200 adet şükür kurbanı kesildi. Kesilen kurbanlar Milli İrade Buluşması’na gelen vatandaşlara ikram edildi. Meydanı Türk bayraklarıyla donatan vatandaşlar darbe yanlılarını protesto etti. Çeşitli sloganların atıldığı buluşmada FETÖ’nün lideri Fetullah Gülen’in fotoğrafının yer aldığı maketin boynuna ip geçirildi. Vatandaşların maketin üzerine ’Vatana ihanetten idamına karar verilmiştir’ yazdığı görüldü. İl protokolü de Türk bayraklarıyla vatandaşları selamladı.
Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan programda 7 yaşındaki Esma Saraçoğlu’nun ezbere okuduğu İstiklal Marşı vatandaşlardan büyük alkış aldı. Daha sonra konuşan Vali Davut Gül,"Mesele memleket meselesi olduğu zaman bu millet her türlü olumsuzluğun üstesinden geleceğini tarihe bir kez daha şan ve şerefle yazdırmıştır. Tarih bu milletin yiğitliğini, kahramanlığını yazmaya devam edecektir. Hak ve batıl mücadelesi bütün zamanlar içinde devam ederken hakkın yanında olan sizler kazanarak izzet buldunuz. Muhterem Sivaslılar idam istemek size ananızın ak sütü gibi helaldir. Bu ihanet çeteleri nerede olursa olsun sayın cumhurbaşkanımızın talimatıyla mutlaka bulunup en ağır cezaya çarptırılacaklardır. Bundan emin olun. Milli mücadele şehri Sivas’ta hem içerideki hemde dışarıdaki düşmanlara korku salarcasına bu meydanlarla hep birlikte hakkın sesini haykırıyoruz. ’Yaşasın millet iradesi, yaşasın devletimiz ve milletimiz’ Türk silahlı kuvvetleri bu milletin ana unsurudur. Bu coğrafyada silahlı kuvvetler olmadan ayakta kalmak mümkün değildir. Bu darbeyi yapanlar, bu darbeyi yapmak isteyenler Türk Silahlı Kuvvetleri değil bir avuç teröristtir. Bu böyle biline. Bu darbe girişimine karşı koyan başta sizlersiniz. Her şeyi hesapladılar tek bir şeyi hesaplayamadılar. 70 yaşındaki Hatice teyzenin sabahlara kadar kaldırımın üzerinde oturacağını, ayağı olmayan kardeşimizin tankın önüne atlayacağını, kahraman emniyet mensuplarımızın ölümü göze alarak bu işe dur diyeceğini, kahraman adliye mensuplarımız, savcılarımız, hakimlerimiz Türk Silahlı Kuvvetleri’nde suça bulaşmamış kahraman vatan evlatlarının bu işe dur diyeceğini hesaplayamadılar" dedi.
Sivas Belediyesi mehteran takımının çeşitli marşlar söylediği programda vatandaşlar demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.