Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sivas’ta ’Cumhuriyet Bayramı’ coşkusu

Sivas’ta, Cumhuriyetin ilanının 93’üncü yıldönümü coşkuyla kutlandı.Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önünde düzenlenen törene Sivas Valisi Davut Gül, 5’inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, AK Parti Sivas...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2016 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2016 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sivas’ta, Cumhuriyetin ilanının 93’üncü yıldönümü coşkuyla kutlandı.
Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önünde düzenlenen törene Sivas Valisi Davut Gül, 5’inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, Emniyet Müdürü Turan Aksoy askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. Güvenlik önlemlerinin alındığı törende vatandaşlar töreni polis barikatının arkasında izledi.
İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende konuşan Vali Davut Gül, "4 Eylül Sivas Kongresi ile temelleri ilimizde atılan Türkiye Cumhuriyet’inin 93’üncü yılını Cumhuriyet şehri Sivas’ta kutlamanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Dünya tarihine yön veren ve damgasını vuran büyük Türk milleti için 29 Ekim 1923 tarihi dönüm noktası olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde kurulan yeni Türkiye Cumhuriyet’inin yıl dönümünde, bu şanlı günde herkesi Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. Dünyada eşine az rastlanana bir zaferle sonlanan Kurtuluş Savaşı gibi zorlu bir mücadele 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet’in ilanıyla asıl hedefine ulaşmıştır. Sivas halkı iç ve dış tehditlere rağmen birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek bağımsızlık mücadelesinin dönüm noktası olan Sivas Kongresi’ne ve milli mücadeleye 108 gün ev sahipliği yapmıştır. Bu kongre Cumhuriyet’e giden zor ve engebeli yolda önemli bir adım olmuş milletçe muasır medeniyetler seviyesine yükselme ve aydınlanma sürecini hızlandırmıştır" dedi.
Halk oyunları ve okçuluk gösterilerinin ardından tören geçişi yapıldı. Tören geçişi sırasında vatandaşlar askerlere alkışlarla destek verdi. Geçişin ardından program sona erdi.
Tören programının ardından Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Şems-i Sivasi İl Halk Kütüphanesi’ne çeşitli kurum ve kuruluşlarının verdiği destekle oluşturulan Cumhuriyet ve Demokrasi nöbetleri fotoğrafların yer aldığı serginin açılışı yapıldı. Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın ve diğer il protokolü üyeleri serginin açılışını yaptıktan sonra sergiye gezerek fotoğrafları inceledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.