Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sivas’ta binlerce kişi sokaklara döküldü

Sivas’ta darbe girişiminin duyulmasının ardından 10 binlerce kişi, kent meydanına akın etti. Valilik binası önünde toplanan grup, darbe girişimi aleyhine sloganlar attı.Gece saatlerinde yaşanan darbe girişiminin ardından Sivas’ta halk uyumadı....

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 03:42
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 03:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sivas’ta binlerce kişi sokaklara döküldü
Sivas’ta darbe girişiminin duyulmasının ardından 10 binlerce kişi, kent meydanına akın etti. Valilik binası önünde toplanan grup, darbe girişimi aleyhine sloganlar attı.
Gece saatlerinde yaşanan darbe girişiminin ardından Sivas’ta halk uyumadı. Çeşitli kaynaklar ve sosyal medya üzerinden sokağa çıkma yönündeki çağrıya uyan binlerce kişi, calilik önündeki kent meydanını doldurdu. Olağanüstü bir hareketlilik yaşanırken, Sivas Valisi Davut Gül, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, 5’inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Fatih Celaleddin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ve çeşitli birim müdürleri, valilik binasında toplandı. Akın akın kent meydanına gelen kalabalık, Türk bayrakları açarak darbe karşısı sloganlar attı. Kent meydanında yaklaşık 50 bin kişi toplanırken, valilik binasında bulunan görevliler bir süre sonra balkona çıkarak Türk bayrakları açıp halkı selamladı.
Valilik ve hemen yanındaki belediye binasına büyük boyutlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterleri asıldı. Burada vatandaşlara balkondan seslenen Vali Davut Gül, sağduyu çağrısı yaptı. Vali Gül, "Burada bir emir komuta zinciri yok. Şu anda tugay komutanı yanımızda. İl jandarma komutanımız yanımızda. İçinizde sizi tahrik etmek isteyenler olabilir. Farklı yönlere yönlendirmek isteyenler olabilir. Burada sabaha kadar duracaksınız. Allah’ın izniyle bu durum bertaraf edilecek. Ama bertaraf edilmezse, dediğiniz gibi ölmek var dönmek yok" dedi.
Araçlarla kent sokaklarına çıkanlar da kent meydanında korna çalarak darbe karşıtı eylem yaptı. İlçelerde de vatandaşlar, darbe girişimine karşı tepki göstermek için sokaklara çıktı. Sivas’ta tüm polis ekipleri göreve çağrıldı. Öte yandan geç saatlerde camilerde ise sala ve ezan okunduğu görüldü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.