Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sivas’ta 2 Bin Kişilik Vakıf Yemeği Dağıtıldı

Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Vakıf Haftası nedeniyle 2 bin kişilik yemek dağıttı.Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait çok sayıda vakıf eserini bünyesinde barındıran Sivas’ta 9-15 Mayıs Vakıf Haftası dolayısıyla Sivas Vakıflar...

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Vakıf Haftası nedeniyle 2 bin kişilik yemek dağıttı.
Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait çok sayıda vakıf eserini bünyesinde barındıran Sivas’ta 9-15 Mayıs Vakıf Haftası dolayısıyla Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü Buruciye Medresesi önünde vakıf yemeği dağıtıldı. Yemek dağıtım törenine Sivas Valisi Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Emniyet Müdürü, Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca katıldı.
Vatandaşlara kavurma, pilav, ayran ve tulumba tatlısı ikram edilirken, dağıtım sırasında uzun kuyruklar oluştu.
Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, Vakıf Haftası’nın 1885 yılından beri Mayıs ayının ikinci haftasında kutlandığını belirterek, "Vakıf yemeğimizi ecdadın hatırası ve onların arkasından dualarla anabilmek için imarethane darüzziyafe kurdukları yerlerin ve yemekle insanlara ikramla başlayan Allah adına verilen bu yemeğin vesilesi olsun diye vakıf yemeğimizi 2 bin kişiye yetecek şekilde hazırladık. Öğrencilerimizle, halkımızla birlikte paylaştık" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.