Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sivas’a yaz geldi

Kış aylarında hava sıcaklığının-30 dereceye düştüğü Sivas’ta, güneşin yüzünü göstermesi ile Sivaslılar piknik alanlarını doldurdu.Türkiye’nin en soğuk vilayetlerinden Sivas’ta güneşin yüzünü göstermesi, soğuğa alışkın...

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2017 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2017 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sivas’a yaz geldi

Kış aylarında hava sıcaklığının-30 dereceye düştüğü Sivas’ta, güneşin yüzünü göstermesi ile Sivaslılar piknik alanlarını doldurdu.

Türkiye’nin en soğuk vilayetlerinden Sivas’ta güneşin yüzünü göstermesi, soğuğa alışkın olan Sivaslıların “yaz geldi” demeleri için yeterli oldu. Kış aylarında hava sıcaklığının -30 derecelere düştüğü Sivas’ta 10 derece soğuğa aldırış etmeyen Sivaslılar, mangallarını alıp yazlık kıyafetlerini giyerek piknik alanlarını doldurdu.

Sivaslılar kış aylarında donan sakal ve bıyıklarının kırıldığını, yüzlerinde buz sarkıtları oluştuğunu belirtip, birçok bölgeye göre soğuk kabul edilen 10 derece hava sıcaklığında, “Çok şükür yaz geldi” dediler. Sivaslılar yaptıkları açıklamada, “Bizim için güneşi gördüğümüz an yaz gelmiş demektir. Hasret kalmıştık bu havalara. Şimdi de tadını çıkartıyoruz” şeklinde konuştular.

Vatandaşlar mangallarda pişirdikleri etlerinin tadına bakarken, kimileri top oynayıp ip atladı, kimileri ise halen dondurucu soğuklukta olan suya çıplak ayakla girme cesaretini gösterdi. Yine de üşüyenlerin rüzgardan korunmak için piknik yaptıkları çardakların çevresini naylonlar ile sardıkları gözlendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.