Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sivas 5’inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Vekili Albay Polat: "Bu olaylara sebep veren bir avuç haindir"

Sivas 5’inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutan Vekili Albay Çağlayan Polat,"15 Temmuz akşamı ülkemizde maalesef çok üzücü olaylar yaşandı. Vatandaşlarımız ve bilinçli insanlarımız farkındadırlar. Bu üzücü olaylara sebep verenler asla...

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2016 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2016 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sivas 5’inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutan Vekili Albay Çağlayan Polat,"15 Temmuz akşamı ülkemizde maalesef çok üzücü olaylar yaşandı. Vatandaşlarımız ve bilinçli insanlarımız farkındadırlar. Bu üzücü olaylara sebep verenler asla silahlı kuvvetler mensubu değiller. İçimizdeki bir avuç haindir"dedi.
Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu bir grup askerin 15 Temmuz’da darbe girişiminin ardından Sivas 5’inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutan Vekili Albay Çağlayan Polat kışlada, bazı sivil toplum kuruluşunun temsilcileri ile basın mensuplarıyla bir araya geldi. Askerler ile karavanadan yemek yiyen katılımcılar daha sonra kışlayı gezdi.
15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi hakkında açıklamalarda bulunan Albay Çağlayan Polat, "15 Temmuz akşamı ülkemizde maalesef çok üzücü olaylar yaşandı. Vatandaşlarımız ve bilinçli insanlarımız farkındadırlar. Bu üzücü olaylara sebep verenler asla silahlı kuvvetler mensubu değiller. İçimizdeki bir avuç haindir. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak biz bu olayı zaten tasvip etmedik, onaylamadık içinde de olmadık. İçinde de olmamış olmaktan da gurur duyuyoruz. Vatanımızın, milletimizin hizmetinde olmamız bizim için bir gururdur. Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk ordusu asırlardır milletinin emrinde zaferlere yürüdü. Bundan sonrada ordumuz devletimizin, milletimizin emrindedir. Devletimizin bekası, milletimizin geleceği için ölmeye hazırız. Ancak demokratik yolların dışında bir yola asla tenezzül etmeyeceğiz. Demokrasinin gereğine uymaya hazırız. Kanunlar, nizamlar çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri devletinin, milletinin emrinde bugüne kadar olduğu gibi bölücü, yıkıcı tüm unsurlarla mücadelesini sonuna kadar devam ettirecek ve milletinin güvenine layık olarak zaferle sonuçlandıracaktır" dedi.
Tugay komutanlığı içerisinde tören alanında bulunan iki tank hakkında çıkan söylentilere de açıklık getiren Polat, "Bu tanklar yaklaşık 4 ay önce geldi. Motor bölümlerine beton atılmış durumdadır. Tanklar yürüyemez durumdadır. Ateşleme mekanizmaları yoktur. Birliğimizde bu tankı kullanacak kadroda yetenekli rütbeli veya rütbesiz personel yoktur" şeklinde konuştu.
Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal ise,"Askerlerimizle karavanadan yemek yedik. Gerçekten bizi mutlu etti. Sivil toplum kuruluşlarından arkadaşlarla garnizonu gezdik. Askerimiz bizim göz bebeğimizdir. Tabi her grubun içerisinde hain olabilir. Bizim ordumuzun içerisindeki hainler bu olayı gerçekleştirmiştir. Ama kendi emellerine, amaçlarına ulaşamamıştır. Bizim askerimiz, polisimiz halkımızla beraber tüm siyasi partiler birlik ve beraberlik içerisinde buna müsaade etmemiştir" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.