Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SİÜ’ye 50 Adet ’Romanov’ Irkı Koyun Alındı

Siirt Üniversitesi (SİÜ) Veteriner Fakültesi bünyesinde kurulan çiftliğe 50 adet Romanov cinsi koyun alındı.Siirt Üniversitesi Kezer yerleşkesinde kurulan hayvan ağılını yerinde inceleyen Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman,...

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2016 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2016 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Siirt Üniversitesi (SİÜ) Veteriner Fakültesi bünyesinde kurulan çiftliğe 50 adet Romanov cinsi koyun alındı.
Siirt Üniversitesi Kezer yerleşkesinde kurulan hayvan ağılını yerinde inceleyen Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Ukrayna’dan alınan Romanov ırkı küçükbaş hayvanların en önemli özelliğinin yüksek döl verimi ve analık kabiliyeti ile birçok ülkede melezleme çalışmalarında kullanıldığını, Veteriner Fakültesi bünyesinde hazırlanan proje ile 50 baş koyun alındığını söyledi. Küçükbaş keçi ve koyun üreticilere destek olmak ve daha karlı bir hayvancılık yapılmasına katkıda bulunmak amacıyla alınan bu ırk koyunların, 3 yılda 2 doğum yapması ve her doğumda yavru sayısının daha da artması özelliğini taşıdığını aktaran Rektör Erman, bu yavruların ekonomik olduğundan üreticilere önemli bir avantaj sağlayacağını söyledi.
Erman, daha önce de Veteriner Fakültesi bünyesinde ’Boer’ ırkı keçi getirildiğini, yapılan suni tohumlama ile ilk oğlakların verdiğini, önümüzdeki dönemlerde ise ’Saanen’ süt ırkı keçileri üniversiteye kazandırarak kolleksiyonu artırmayı amaçladıklarını ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.