Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şirvan’daki facianın ardından GMİS uyardı

Genel Maden İşçileri Sendikası (gmis) Yönetim Kurulu Adına Bir Açıklama Yapan Genel Başkan Ahmet Demirci, Siirt’in Şirvan İlçesinde Bulunan Ve Özel Bir Şirketçe İşletilen Bakır Madeninde Meydana Gelen Facia Nedeniyle Büyük Bir Üzüntü İçinde Olduklarını Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2016 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2016 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şirvan’daki facianın ardından GMİS uyardı
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Genel Başkan Ahmet Demirci, Siirt’in Şirvan ilçesinde bulunan ve özel bir şirketçe işletilen bakır madeninde meydana gelen facia nedeniyle büyük bir üzüntü içinde olduklarını söyledi.
Şirvan ilçesinde özel bir şirket tarafından işletilen maden sahasında 15 madencinin göçük altında kaldığını hatırlatan Genel Başkan Demirci, facia nedeniyle büyük bir üzüntü içerisinde olduklarını ifade etti. Madenciliğin devlet ciddiyetinde yapılması gerektiğinin altını çizen Demirci, şöyle dedi:
"Siirt’in Şirvan ilçesinde özel bir şirketçe işletilen Madenköy Maden Sahası’nda 17 Kasım 2016 tarihinde 15 maden işçisinin heyelan sonucu meydana gelen göçük altında kaldığı facia nedeniyle büyük bir üzüntü içindeyiz. Madenlerde özelleştirmenin ve taşeronlaştırmanın hızlandığı 2004 yılından bugüne Genel Maden İşçileri Sendikası olarak uyarılarımızı yapıyoruz. Sendikasız, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin yeterince alınmadığı çalışma şartlarında, daha çok kar için daha çok üretim zorlaması nedeniyle tüm uyarılara rağmen göz göre göre gelen bu facialar, madenciliğin devlet ciddiyetiyle yapılması gerektiğini bir kez daha ortaya koymuştur. Kazalar, öngörülebilen yüksek iş sağlığı ve güvenliği risklerine rağmen riskli alanlarda çalışmanın sürdürülmesinin bir sonucudur. Devletin çok ciddi denetimler yapması gerektiği bir kez daha görülmüştür. Sorumluların bir an önce tespit edilmesi, bundan sonraki olası faciaları da önleyecektir. Biz hayatını kaybeden 4 madenci kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Ulaşılamayan arkadaşlarımıza da sağ-salim ulaşılmasını temenni ediyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.