Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sırtlarında koyun derisi, ellerinde keçi boynuzuyla savaşın kahramanları ’Tülü Tabaklar’

Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yılı düzenlenen tören ile kutlandı. Törene her yıl olduğu gibi sırtlarında koyun postu, vücutlarında soba kurumu ve ellerinde keçi boynuzlu asaları ile Balıkesir’in simgesi Tülü Tabaklar...

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2016 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2016 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yılı düzenlenen tören ile kutlandı. Törene her yıl olduğu gibi sırtlarında koyun postu, vücutlarında soba kurumu ve ellerinde keçi boynuzlu asaları ile Balıkesir’in simgesi Tülü Tabaklar damga vurdu.
Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yılı düzenlenen tören ile kutlandı. Törenler ilk olarak Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başladı. Daha sonra Kuvayi Milliye Meydanı’nda Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaşın da katılımı ile devam eden etkinlikler Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun anlatıldığı oyunlarla sürdü. Şiirlerin okunduğu etkinlere bu yıl ilk kez Azerbaycan’dan misafirler ağırlandı. Azerbaycan Halk Dansları Topluluğu Grup Başkanı Mahmut Salcan, 15 Temmuz darbe teşebbüsü sürecine değinerek aynı anda Azerbaycan’da yaşananları anlattı. Salcan, "15 Temmuz sürecinde Azerbaycan’da Cumhurbaşkanı Aliev şunu demişti: ’Ben Türk Dünyası’nın lideri Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’dan emir bekledim. Emir halinde ordumla beraber desteğe gidecektim’ demişti. Biz iki can ülkeyiz" şeklinde konuştu. Salcan, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’ya Azerbaycan bayrağı hediye etti. Balıkesir Valisi Yazıcı ise Azerbaycan grubuna Türk Bayrağı verdi.
Tarihin en ilginç milisleri
Balıkesir ve bölgesinde düşman işgali yıllarında düşmanı korkuttuğu rivayet edilen ve milis güçler olarak adlandırılan Tülü Tabaklar, kurtuluş etkinliklerinin gözdesi oldu. Bıyıkları at kılından, vücutları ise soba kurumu ile boyanmış, koyun postu giyen ve ellerinde keçi boynuzundan asalar taşıyan tülü tabaklar büyük ilgi gördü. İl protokolünün de gülümseyerek izlediği Tülü Tabaklar, geleneksel danslarını yaparak çifte telli ile oynadı. Balıkesir’in kurtuluş günlerinin alışılmış gösteri olan Tülü tabaklar daha sonra etkinliği izleyen vatandaşları korkuttu. Yaklaştığı vatandaşların yüzlerini siyaha boyayan tülü tabaklardan özellikle çocuklar kaçarken, vatandaşlar ise fotoğraf çektirme yarışına girdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.