Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şırnak’ta ‘Yasak’ Hareketliliği

Sokağa çıkma yasağı ilan edileceğinin duyurulduğu Şırnak’ta hareketlilik arttı. Kentte kalan vatandaşlar da göç ederken, operasyon hazırlıklardı tamamlandı.Şırnak’ta teröristler tarafından Dicle, Cumhuriyet, İsmet Paşa, Yeşilyurt,...

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2016 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2016 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sokağa çıkma yasağı ilan edileceğinin duyurulduğu Şırnak’ta hareketlilik arttı. Kentte kalan vatandaşlar da göç ederken, operasyon hazırlıklardı tamamlandı.
Şırnak’ta teröristler tarafından Dicle, Cumhuriyet, İsmet Paşa, Yeşilyurt, Bahçelievler, Yeni ve Gazipaşa Mahallelerinde kazılan çukurlar, oluşturulan barikatlar ile cadde ve sokaklara yerleştirilen el yapımı patlayıcılar yüzünden beklenen sokağa çıkma yasağının duyurusu bugün yapıldı. Valiliğin, saat 23.00’dan itibaren yasağın başlayacağını duyurması üzerine kentte hareketlilik arttı. Geçtiğimiz haftalarda yasak söylentileri yüzünden binlerce vatandaşın göç ettiği kentte kalanlar da Şırnak’ı terk etmeye başladı. Çok sayıda aile Cizre ve Silopi ilçeleri ile Siirt, Batman ve Mersin’e gitti. Göç eden vatandaşların bazılarının evlerindeki tüm eşyalarını araçlara yükleyerek şehirden çıktığı, bazılarının ise eşyalarını bırakarak toplu taşıma araçlarıyla çevredeki il ve ilçelere gittiği görüldü. Sabah saatlerinde iş yerlerini açan az sayıda esnaf ise duyurunun üzerine kepenklerini indirerek, kentten ayrıldı.
Öte yandan, kentte yapılan sevkiyat da sona ererken, operasyon hazırlıkları tamamlandı. Hakim tepelere tanklar konuşlandırılırken, çok sayıda okul ve öğrenci yurduna güvenlik güçleri yerleştirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.