Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şırnak’ta şehit olan askerin ailesine şehadet haberini vermek zor oldu

Şırnak’ta meydana gelen terörist saldırıda şehit düşen Afyonkarahisarlı askerin acılı ailesinin haber vermek, oluşturulan heyete büyük zorluk yaşattı. Heyet üyeleri, geldikleri evde şehit ailesinin olmadığını görünce, şehit babası...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2016 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2016 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şırnak’ta meydana gelen terörist saldırıda şehit düşen Afyonkarahisarlı askerin acılı ailesinin haber vermek, oluşturulan heyete büyük zorluk yaşattı. Heyet üyeleri, geldikleri evde şehit ailesinin olmadığını görünce, şehit babası muhtarla birlikte evlerine “su patlağı var” diye çağırılıp acı haber verildi.
Şahadet haberinin gelmesinin ardından şehidin ailesine acılı haberi vermek için Afyonkarahisar Garnizon Komutanlığında görevli Albay Fatih Sağdıç, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı İsmail Kumartaşlı, psikolog ve imamdan oluşan bir heyet 112 Acil Servis ambulansları eşliğinde ailenin Cumhuriyet Mahallesi Şükrü Çelikalay Caddesi numara 31’deki evine gitti. Ancak heyet aile üyelerinin evde olmadıklarını görünce Mahalle Muhtarı Fehmi Yurtyapan’dan yardım istediler. Evin önüne gelen muhtar ile görüşen heyet, şehidin aile üyelerine ulaşamadıklarını söyleyince, muhtar Yurtyapan baba Ömer Çankaya’yı telefon ile arayarak “sizin evin olduğu yerde apartmanda su patlağı var, acilen eve gel” dedi. Bunun üzerine heyet üyeleri ambulans, askeri araç ve vatandaşları bölgende ulaştırdı. Heyet üyeleri de bu sırada evin karşısındaki öğretmenevine giderek beklemeye başladılar. Yaklaşık 10 dakika sonra evin önüne gelen ve her şeyden habersiz olan baba Ömer Çankaya’ya acılı haberi Muhtar Yurtyapan ile Başkan Kumartaşlı verdi. Haberi alır almaz kendinden geçen ve dengesini kaybeden babanın düşmemesi için heyet üyeleri babayı önce sandalyeye oturttu, daha sonra da eve götürdü. Haberi alır almaz yıkılan baba, “Nasıl olur benim oğlum mu? Tayfur’um daha dün gece telefonda konuşmuştuk. Tayfur’um gitti, oğlum” diye feryat etti.
“Aile üyelerine sakinleştirici yapıldı”
Babanın ardından eve çağrılan şehidin kardeşi Ramazan Çankaya ise “Tayfur, Tayfur, baba Tayfur gitti” diyerek ağıtlar yaktı.
Şehidin baba ve ağabeyine olay yerinde hazır bulunan 112 Acil Servis gürevlileri tarafından müdahale edilerek sakinleştirici vuruldu.
“Annenin feryatları yürekleri dağladı”
Bu sırada heyet üyeleri, evde olmayan ve yaklaşık bir hafta önce işe başlayan anne Şerife Çankaya’nın çalıştığı firmaya ulaşarak, durumu anlatıp annenin bir bahane ile acilen eve gönderilmesini istediler. Durum üzerine firma yetkilileri anne Çankaya’yı iş yerine ait bir araç ile evlerine yolladı. Annenin durumdan şüphelenmemesi ve fenalaşmaması için yine olay yeri boşaltıldı. Yaklaşık yarım saat sonra olay yerine gelen anne, araçtan iner inmez durumdan şüphelenerek, “Söyleyin Allah aşkına ne olmuş. Tayfur’um mu gitti yoksa? Güzel oğlum mu gitti, Tayfur’um mu gitti?” diyerek feryat edip evin giriş kapısı önüne yığıldı. Anneyi yakınları sakinleştirerek evin içine götürdüler. Anne Çankaya evin içerisine girdikten sonra aile üyeleri bir kez daha feryat ederken, heyet üyeleri ve yakınları aileyi sakinleştirmek için çaba gösterdiler.
Şehidin kardeşi Ramazan Çankaya bir süre sonra evin dışına çıkarak ağladı. Yakınları Çankaya’ya sarılarak teselli etmeye çalıştılar.
Acılı haberin gelmesinin ardından şehidin yakınları eve akın etti.
Öte yandan şehidin 4 kardeşinin olduğu bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.