Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şırnak’ta 1 Uzman Çavuş Şehit Oldu

Şırnak’ta güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu.Şırnak’ta PKK’lıların yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın...

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2016 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2016 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şırnak’ta güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu.
Şırnak’ta PKK’lıların yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 14 Mart gecesi saat 23.00’ten itibaren uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından jandarma ve polis özel harekat timleri tarafından başlatılan ’Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifçi Operasyonu’ sürüyor. Sabahtan bu yana yoğun çatışmaların yaşandığı Yeşilyurt Mahallesi’nde PKK’lıların keskin nişancı silahı Kanas ile açtığı ateş sonucu 1 jandarma özel harekat uzman çavuş şehit oldu.
Öte yandan Yeşilyurt Mahallesi’nde bulunan barikat ve çukurların büyük bir bölümünün temizlenmesiyle askerler de mahallelere girmeye başladı. Askerin mahallelere girmeye başlamasıyla birlikte sokaklardan da çatışma sesleri yükseldi. Çatışmaların yaşandığı mahallelerden patlama ve silah sesleri geliyor. Jandarma ve polis özel harekat timlerinin ortaklaşa düzenlediği ’Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifçi’ operasyonu kapsamında dün gece 13 PKK’lının etkisiz hale getirildiği belirtildi.
Operasyon kapsamında etkisiz hale getirilen PKK’lı sayısının 28’e ulaştığı bildirildi. Devam eden operasyonlar kapsamında 6 adet El Yapımı Patlayıcı imha edildi. Operasyon boyunca imha edilen patlayıcı sayısı ise 39 oldu. Ayrıca PKK’lılar tarafından asker ve polislerin mahalleye girişlerini engellemek için kurulan 3 tane barikat da kaldırıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.