Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sırbistan’da Selden Zarar Gören Ailelere TİKA’dan Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Sırbistan’ın güneyinde Novi Pazar’da selden zarar gören ailelere su tahliye pompaları ve nem kurutma makineleri desteğinde bulundu.Sırbistan genelinde başlayan yağışlarda 10 bölgede sel baskını...

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2016 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2016 11:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Sırbistan’ın güneyinde Novi Pazar’da selden zarar gören ailelere su tahliye pompaları ve nem kurutma makineleri desteğinde bulundu.
Sırbistan genelinde başlayan yağışlarda 10 bölgede sel baskını yaşandı. Sırbistan’ın güneyinde bulunan Sancak bölgesi şehirlerinden Novi Pazar’da da Josanica ve Raşka nehirlerinin taşması sonucu yüzü aşkın ev ve iş yeri selden etkilendi. Yaşanan baskın sonrası belediye yetkilileri ile bölgede inceleme yapan TİKA Belgrad Program Koordinatörü Mehmet Bayrak, yaşanan bu zor günde Novi Pazar halkının üzüntüsünü paylaştıklarını belirterek, acil gerekli ihtiyaçların belirlenmesi için belediye yetkilileri ile birlikte çalışma yaptıklarını kaydetti. Belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda selden etkilenen evlerdeki su tahliyesinin hızlandırılması için su tahliye pompaları TİKA tarafından temin edilirken, sel baskınına maruz kalan evlerin kurutulması ve ailelerin normal hayatlarına dönebilmesi için gerekli nem kurutma makineleri de ihtiyaç duyan ailelere dağıtıldı. Ayrıca suların çekilmesi sonrasında bölgede baş gösterebilecek hastalıkların önüne geçilmesi amacıyla evler ve sokaklarda ilaçlamanın yapılabilmesi için gerekli dezenfeksiyon malzemeleri ve pompaları TİKA Belgrad Program Koordinasyon Ofisi yetkilileri tarafından Novi Pazar Kamu Sağlık Merkezi’ne teslim edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.