Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sinop demokrasi nöbetinde

Sinop’ta 15 Temmuz’dan bu yana demokrasi nöbetinde olan 7’den 70’e binlerce vatandaş meydanları doldurmayı sürdürüyor.Her akşam farklı bir sivil toplum örgütü veya kamu kurumunun organize ettiği programı dün akşam da Sinop Havalimanı...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2016 08:57
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2016 08:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sinop demokrasi nöbetinde
Sinop’ta 15 Temmuz’dan bu yana demokrasi nöbetinde olan 7’den 70’e binlerce vatandaş meydanları doldurmayı sürdürüyor.
Her akşam farklı bir sivil toplum örgütü veya kamu kurumunun organize ettiği programı dün akşam da Sinop Havalimanı Müdürlüğü ile Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü düzenledi. Büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen demokrasi nöbetine Sinop Valisi Kemal Cirit de ailesi ile birlikte katıldı.
Sinop Valisi Kemal Cirit yaptığı açıklama geceye damgasını vurdu. Cirit, “Bundan tam 1 hafta önce aşağı yukarı bu saatlerde milletin üzerine uçaklarını saldıkları bir zamanda, milletin üzerine tankları gönderdikleri bir zamanda işte bu kalabalık gibi kalabalıklar bütün Türkiye’de meydanları doldurmuştu. Eğer bugün büyük bir özgüvenle burada toplanabildiysek 250’ye aşkın şehidin bizim yanımızda olması dolayısıyladır. Bin 500 civarında vermiş olduğumuz gazilerimizin yanımızda olması dolayısıyladır. Bundan şuna geliyoruz, biz demokrasimizi biz özgürlüğümüzü onlara borçluyuz. Demokrasimizi ve özgürlüğümüzü milletimize borçluyuz. Demokrasi ve özgürlüğümüzü sizlere borçluyuz. Evet, bu meydanları her gün doldurmaktasınız, her gün sizlerle birlikte olmaktayız. Ve bundan sonraki süreci de söylemiştim dün artık kamu kurumlarımız bir araya gelerek yapıyorlar. Sinop’un gençleri ile birlikte bu güzel programı gerçekleştiriyoruz. Siz gençleri kutluyorum. Siz gençlerle yolumuza devam ettiğimiz müddetçe inanın bu ülkenin bileğini hiç kimse bükemez, bükemeyecek. Bizim güçlü ülke olmamızı istemediler, bizim mazlum ülkelere yardım etmemizi istemediler. İşte bu yüzden bizi bizimle vurmaya çalıştılar. Ve bizi bizimle vurmaya kalkanlara da yine sizler cevap verdiniz. Sizler biz yolumuza devam edeceğiz. Biz sizlerle olduğumuz sürece yeni nesle ışık tutacağız. İşte aramızda 7 yaşında çocuklar var ve yine aramızda 77 yaşında dedelerimiz, ninelerimiz var. Onların huzurunda minnetle eğiliyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.