Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sınırın çocukları karne aldı

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Suriye sınırına sıfır noktadaki Oğulpınar Mahallesi’nde eğitim gören öğrenciler karnelerini aldı. Birçok öğrenci, mezun olduktan sonra vatanı korumak için asker olmak istediklerini söyledi.2017/2018 eğitim-öğretim...

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2018 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sınırın çocukları karne aldı

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Suriye sınırına sıfır noktadaki Oğulpınar Mahallesi’nde eğitim gören öğrenciler karnelerini aldı. Birçok öğrenci, mezun olduktan sonra vatanı korumak için asker olmak istediklerini söyledi.

2017/2018 eğitim-öğretim ılının ilk döneminin kapanmasıyla birlikte yurt genelinde öğrenciler karne almanın heyecanını yaşadı. Reyhanlı’da Suriye sınırının sıfır noktasında bulunan Oğulpınar Mahallesi’ndeki Oğulpınar İlkokulu ve Ortaokulu’nda Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Hatay Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, öğrencilere karnelerini dağıttı.

Kaymakam Fatih Çobanoğlu, çocuklarla yaptığı sohbette, “Okumayı öğrendiniz, yavaş yavaş yazmayı öğreniyorsunuz. Tatilin keyfini çıkarın, ailenizle beraber güzel vakit geçirin. Oyun oynayın ama kitap da okuyun, kitap okumadan olmaz. Hepinize başarılar diliyorum. İnşallah sizleri daha güzel yerlerde görürüz” ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ise bilgiye ulaşımda sınır bölgesinde öğrenim gören öğrencilerin, büyük kent merkezlerinde eğitilen gençlerden hiçbir farkının bulunmadığına vurgu yaparak, “Okullarımızda etkileşimli, akıllı tahtalarımız var. Bu çok büyük bir projedir. Bu tahtalar sayesinde İstanbul’daki, Ankara’daki çocuklar bilgiye ne kadar hızlı ulaşıyorsa Oğulpınar’dakiler de ulaşıyor. Bu projeyi hayata geçiren bakanlığımıza büyük bir minnet borcumuz var. Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde başlatılan bu proje dünyaya da örnek oldu. Biz bu sıralarda yetişen çocuklarımızın ülkemize, milletimize büyük faydalar sağlayan, insanlara yararlı kişiler olması için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Karne almanın ve ara tatilin mutluluğunu yaşayan bazı öğrenciler ise çevrede İdlib ve Afrin operasyonlarıyla vatanı koruyan askerleri gördükleri için kendilerinin de eğitimlerin tamamladıktan sonra asker olacaklarını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.