Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Singapur’un orkide bahçesi EXPO 2016’da açıldı

EXPO 2016 Antalya’nın resmi katılımcısı Singapur’un ’Bahçedeki Şehir’ adını taşıyan ve 14 farklı orkidenin sergilendiği bahçesi Singapur Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vivian Balakrishnan’ın katıldığı törenle açıldı.Dünyada...

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2016 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2016 17:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
EXPO 2016 Antalya’nın resmi katılımcısı Singapur’un ’Bahçedeki Şehir’ adını taşıyan ve 14 farklı orkidenin sergilendiği bahçesi Singapur Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vivian Balakrishnan’ın katıldığı törenle açıldı.
Dünyada ender bulunan orkide türlerine ev sahipliği yapan Singapur’un, EXPO 2016 Antalya’daki iç bahçesi törenle açıldı. Bahçe açılışına katılmak üzere Antalya’ya gelen Singapur Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Dr. Vivian Balakrishnan ve beraberindeki heyet, VIP Binası’nda EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök tarafından karşılandı. Karşılama töreninin ardından Singapur iç bahçesinin açılışı yapıldı. Singapur Bahçesi’nin açılışına 17. Antalya Piyano Festivali kapsamında 7 Ekim’de EXPO Kongre Merkezi’nde Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile piyanist Gökhan Aybulus’un vereceği konseri yönetecek olan Singapurlu Orkestra Şefi Darrell Ang da eşlik etti.
Türk hükümetinin davetiyle EXPO 2016 Antalya’nın bir parçası olmanın onurunu ve memnuniyetini yaşadıklarını söyleyen Singapur Cumhuriyeti NParks Genel Müdür Yardımcısı Leong Chee, EXPO 2016’nın mottosunun "Gelecek nesiller için yeşil bir dünya" olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:
"Bizim için de çevresel sürdürülebilirlik bir öncelik. Doğal alanlarımızı korumak ve yüksek kalitede yeşil alanları çoğaltmak için de yoğun çaba harcıyoruz. Son 50 yılda Singapur’u uyuyan bir balıkçı kasabasından modern bir metropole ve bahçe içinde bir şehre çevirdik. Bunu yaparken herkes için yeşil alanlar oluşturmaya çalıştık. Parkların sayısını artırdık böylece herkes günlük hayatında bile doğayla iç içe bir yaşam sürebiliyor."
Singapur’un EXPO 2016’da açtığı iç mekan bahçesinin Singapur’un daha yaşanabilir bir yer olması için yapılan yeşillendirme çalışmalarını temsil ettiğini belirten Chee, "Singapur’un botanik bahçeleri bize geçmişten gelen çok önemli bir miras ve biz bu bahçede bunu da anlatmak istedik. Bu bahçe ayrıca Singapur’un zengin flora ve faunasını da temsil ediyor. Bahçemiz ayrıca yeşil ve maviyi yani suyu nasıl bir araya getirdiğimizin de bir sembolü" dedi.
"Singapur bahçesi dostane ilişkilerin bir sembolü"
EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök ise ünlü ve güzel bahçeleriyle önemli bir yere sahip olan Singapur’un EXPO 2016’da katılımcı olarak yer almasından memnuniyet duyduklarını ifade etti. "Singapur’un bahçecilik alanındaki zenginliği özellikle de orkideleri dünya çapında bir üne sahiptir" diyen Kök, şunları söyledi:
"Singapur’un küçük cenneti, ülkemiz ve insanlarımız arasındaki dostane ilişkilerin bir göstergesidir. Singapur’un EXPO 2016’ya katılımının bahçecilik alanındaki ilişkilerimizi geliştireceğine inanıyorum. Umuyorum kültürel ve turistik anlamdaki ilişkilerimiz de artar."
Konuşmaların ardından törene katılanlar bahçeyi gezdi. Heyet daha sonra EXPO’nun sembolü 100.7 metre yüksekliğindeki Turkcell Expo Kulesi’ne çıkarak alanı izledi. Singapur Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vivian Balakrishnan ve Singapur heyeti kule ziyaretinin ardından buggyler ile sergi alanını gezdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bahçesini gezen heyete EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Fırat Işık da eşlik etti.
Heyet, alan ziyaretinin ardından VIP Binasına döndü. Singapur Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vivian Balakrishnan burada EXPO ziyaretçi defterini imzaladı. Daha sonra karşılıklı hediye takdimi gerçekleştirildi.
Singapur’un ’Bahçedeki Şehir’ adını taşıyan bahçesi 100 metrekarelik alana kuruldu. 4 bin bitkinin kullanıldığı bahçede 14 farklı tür orkide sergileniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.