Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" Kampanyası

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan Şimdi Yaraları Sarma Zamanı kampanyasında, Kayseri Müftülüğünce temin edilen 23 TIR dolusu insani yardım malzemesi, Suriyelilere dağıtılmak üzere Kilis Müftülüğüne teslim edildi....

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2016 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2016 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan Şimdi Yaraları Sarma Zamanı kampanyasında, Kayseri Müftülüğünce temin edilen 23 TIR dolusu insani yardım malzemesi, Suriyelilere dağıtılmak üzere Kilis Müftülüğüne teslim edildi. Konvoy halinde Kilis’e gelen yardım TIR’larını İl Müftüsü Mahmut Karatepe teslim aldı.
Müftü Mahmut Karatepe, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan kampanyaya gösterilen duyarlılığın sevindirici olduğunu ifade ederek,”Türk milleti yaptığı fedakarlıkla destan yazıyor. Bu güzel davranışlar gözlerimizi yaşartmakta. Biz Kayseri’den gelecek yardım haberini aldık. Ancak bu ölçüde fedakarlığı Kayserili kardeşlerimizin göstereceğini tahmin etmemiştik. Tabi bunu haber alınca daha da duygulandık. Gelen yardımların tamamını ayni olarak sınır ötesine yollamayacağız. Bebek maması, süt, su, bisküvi ve tuz gibi malzemeleri hemen sevk edeceğiz. Un, patates ve kuru bakliyatları Diyanet Vakfı talimatları doğrultusunda Kızılay ile birlikte kurmuş olduğumuz seyyar mutfakta yapılan yemeklerde değerlendireceğiz. Kilis’te, günlük 5 bin kişilik sıcak yemek yapılıyor. Bu yemekleri sınırın Suriye tarafına da gönderiyoruz. Bunun yanında yaklaşık 40 bin ekmek yolluyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.