Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Silopili Aile Yardım Bekliyor

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 2 odalı bir evin tek odasında yaşam mücadelesi veren 10 nüfuslu Ezen ailesinin dramı yürekleri burkuyor. Aile, hayata tutunabilmek için yardım bekliyor.Ezen ailesi, Silopi’de 14 Aralık ile 19 Ocak arasında uygulanan...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2016 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2016 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Silopili Aile Yardım Bekliyor
Şırnak’ın Silopi ilçesinde 2 odalı bir evin tek odasında yaşam mücadelesi veren 10 nüfuslu Ezen ailesinin dramı yürekleri burkuyor. Aile, hayata tutunabilmek için yardım bekliyor.
Ezen ailesi, Silopi’de 14 Aralık ile 19 Ocak arasında uygulanan sokağa çıkma yasağının 20’inci gününde, evlerini terk ederek, güvenli bölgeye geçmek istedi. Ancak bu sırada, teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcı infilak etti. Patlamada, 8 çocuk annesi Zübeyde Ezen (35) başından yaralanarak, Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ezen bir süre sonra taburcu edildi. Aile, yasağın kaldırılmasıyla birlikte Barbaros Mahallesi’ndeki evlerine geri döndü. Ancak aile, baba Süleyman Ezen’in sara hastası, ailenin 18 yaşındaki kızı Zilan’ın da mide hastası olmasıyla zor günler geçirmeye başladı.
Hem patlama anı hem de yaşadıkları zorlukları anlatan Süleyman Ezen, yardım istedi. Ezen, “3 Ocak’ta biz toplu olarak mahalleyi terk ettik. Bir bomba patladı. Eşim yaralandı. Şırnak’a hastaneye götürdük. Ameliyat oldu. Kızımda hastadır. Onu da Diyarbakır’a götüreceğim. Maddi durumumuz yoktur. Bir yardım istiyoruz. Kendim de hastayım. Rahatsızım. Şimdilik iş yapamıyorum. 18 yaşındaki kızım Zilan’ı mide ameliyatı için Diyarbakır’a, eşimi de ikinci ameliyat için Şırnak’a götürmem gerek. 5 yaşındaki kızım Mekke ise apandisit ameliyatı geçirdi. 2 odalı evin tek odasında 10 kişi ile yaşam mücadelesi veriyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.