Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Silopi’de fidan satışlarına yoğun ilgi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde vatandaşlar fidan satışlarına yoğun ilgi gösteriyor.Silopi’de yaklaşık 12 yıldır fidan satışı yapan Selim Kahraman, vatandaşlar tarafından yoğun bir talep olduğunu ve fidan çeşitleri getirmekte zorlandığını...

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2018 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2018 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Silopi’de fidan satışlarına yoğun ilgi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde vatandaşlar fidan satışlarına yoğun ilgi gösteriyor.

Silopi’de yaklaşık 12 yıldır fidan satışı yapan Selim Kahraman, vatandaşlar tarafından yoğun bir talep olduğunu ve fidan çeşitleri getirmekte zorlandığını dile getirdi. İşyerinde şeftali, yenidünya, hurma, zeytin, elma armut, defne, çam, mercan süs bitkisi, ceviz palmiye ağaçlarının satışını yapan Selim Kahraman, iki haftada bir ağaç alımı için şehir dışına çıktığını ve çeşitli fidanlar ile Silopi’ye gelerek satış yaptığını belirtti.

Bahçesi için meyve ağacı almaya gelen Mehmet Güneş, bahçesine ekeceğini söyleyerek, hem bahçesinin güzel görünüme kavuşması için, hem de doğanın daha temiz bir havaya kavuşması için aldığını söyledi. Güneş, “Bugün aldığımız ağaçları bahçemize dikeceğiz. Tüm vatandaşlara çağrımızdır herkes bir ağaç diksin” dedi.

Esnaf Mehmet Yalgettekin ise, yoldan geçerken gözüne yeşilliğin çarptığını ve kendisinin de bir kaç ağaç alarak evine götürdüğünü belirterek, “Aslında bunun herkesin yapması gerekiyor. Malumunuz Silopi’de hava çok kirli, termik santrallerden, egzoz gazlarından, toz ve dumandan dolayı hava çok kirli. Bu yüzden hepimizin geleceği için güzel ve temiz bir hava için herkesi yeşilliğe davet ediyorum” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.