Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Silikon Vadisi Kuluçka Merkezi Konsorsiyum Projesi’nin İmzaları Atıldı

Yıldız Teknik Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Bilişim Vadisi Teknoparkı’nın aralarında bulunduğu konsorsiyum tarafından hazırlanan ‘Silikon Vadisi Kuluçka Merkezi Konsorsiyum’...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2016 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2016 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yıldız Teknik Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Bilişim Vadisi Teknoparkı’nın aralarında bulunduğu konsorsiyum tarafından hazırlanan ‘Silikon Vadisi Kuluçka Merkezi Konsorsiyum’ projesinin imzaları düzenlenen törenle atıldı.
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), Gebze Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Bilişim Vadisi Teknoparkı’nın yer aldığı konsorsiyumun uzun zamandır üzerinde çalıştıkları ‘Silikon Vadisine Kuluçka Merkezi Konsorsiyum’ projesinin imzaları, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlük Senato Binası’nda düzenlenen törenle atıldı. İmza törenine Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güngör ve Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Bektaş katıldı.
Üniversitelerin güçlerini birleştirerek oluşturduğu konsorsiyum tarafından Ar-Ge ve inovasyon faaliyetleri, ülkemizde gerçekleştirilen teknolojik ürünlerin uluslararası pazarlarda yer alması, ihracatın arttırılması, yerli teknoloji yoğun başlangıç işletmelerinin gelişmiş girişimcilik ekosistemleri içerisinde yer alması ve KOSGEB tarafından verilen desteklerden faydalanmak için proje hazırlandı. Ortaklık protokolü ile yaklaşık yüzde 80’i bilişim sektöründe yer alan 700 firmanın ve büyük bir oranda kuluçka şirketlerinin oluşturduğu konsorsiyum, Silikon Vadisi’nde yüksek teknoloji üretmek ve dünya pazarında yer almak için önemli bir yatırım yapacak.
“TEMSİL ETTİĞİMİZ FİRMALARI DÜNYAYA AÇMAK İÇİN HAZIRLANAN ÖNEMLİ BİR PROJEDİR”
İmza töreninde konuşan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, “Bilim ve Sanayi Bakanlığı kümelenme diye bir program açtı. Açılan bu program ülkemizdeki önemli bir eksik olan birlikte çalışma kültürünü tamamlamak için yapılmış bir programdı. Buradaki imza töreni de aslında bizlerin birlikte çalışma kültürünü oluşturacak bir unsur olduğunu görüyoruz. Bizim temsil ettiğimiz 700’ün üzerinde firmaları biraraya getirerek bunları dünyaya açmak için önemli bir projedir. Tabi bu proje aşamasında ama bizim bugüne kadar hazırlayıp da alamadığımız bir proje yok” dedi.
“ÜRETEN, PATENT ALAN ÜNİVERSİTELER OLARAK BÖYLE BİR PROJE HAZIRLAMAMIZ GEREKİYORDU”
Projenin tamamlanıp onayı da alındıktan sonra şirketleri dünyaya açma noktasında önemli bir işe imza atacaklarını söyleyen Rektör Yüksek, “İnşallah bu projenin onayı çıktığı zaman Türkiye’yi ve şirketlerimizi dünyaya açacağız. Türkiye her zaman sanayi devrimlerini geriden takip eder. Rahmetli Necmettin Erbakan’ın ağır sanayi hamlesi, dünyadaki ağır sanayinin bittiği zaman başlamıştı. Ama bizler onu bile devam ettiremedik. Dolayısıyla biz son 15 yılda devletimizin açtığı kulvarda, dünya devleti olma yolunda, dünyadaki ekonomiye girme mücadelesi içerisinde olacaksak bu projeyi yapmamız gerekiyordu. Üreten, ürünler üreten, patentler alan üniversiteler olmamız gerekiyordu. Kurulan teknoparklar ve şimdi kurulacak olan bilişim vadisi Türkiye’nin önünü açacaktır diye düşünüyorum. Projeyi eğer alabilirsek, bir iki yıl içerisinde bunun ürünlerini de göreceğiz, hayırlı bir iş olacak” diye konuştu.
KOSGEB tarafından başlatılan yatırım çağrısı sonrasında konsorsiyum oluşturduklarını dile getiren Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, “KOSGEB’in yaptığı çağrı sonrasında bizler biraraya gelerek bir konsorsiyum oluşturduk. Amerika Birleşik Devletleri’nde Uluslararası Kuluçka Merkezi oluşturmak üzere 5 yıllık çağrı konsepti olduğunu görüyoruz. KOSGEB üniversitelerin oluşturduğu konsorsiyum üzerine Amerika’da açacakları kuluçka merkezlerine yüzde 80 oranında destek sağlayacak. Bizim oluşturduğumuz konsorsiyumda Türkiye’nin en köklü üniversiteleri yer alıyor. Bizim oluşturduğumuz konsorsiyumda 700’e yakın şirketleri temsil ediyoruz. Bu şirketler şuanda teknoloji ve bilim üretmek üzere teknoparklarda faaliyet gösteriyor. Bunların da yarısından fazlası yeni girişimci, kuluçka şirketleri ve bunların da dünya pazarına açılması bakımından bir oluşum oluşturuyoruz. Amaç burada Türkiye’deki girişimcileri global pazara, Amerika pazarına çıkartarak oradan bir dünya pazarı oluşturmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.