Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Silifke darbe girişimine karşı sokağa döküldü

Mersin’in Silifke ilçesinde askerin sokağa inmesine tepki gösteren vatandaşlar sokağa döküldü. Vatandaşlar araçlarıyla korna çalarak ve slogan atarak sokaklarda askere tepki gösterdi.Atatürk Anıtı Meydanında toplanan çok sayıda vatandaş,...

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 09:36
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 09:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin’in Silifke ilçesinde askerin sokağa inmesine tepki gösteren vatandaşlar sokağa döküldü. Vatandaşlar araçlarıyla korna çalarak ve slogan atarak sokaklarda askere tepki gösterdi.
Atatürk Anıtı Meydanında toplanan çok sayıda vatandaş, emniyet güçlerine destek çıktı. Tüm yurtta olduğu gibi Silifke’de de darbe girişiminde bulunan askeri güce karşı vatandaş tek yürek oldu. Atatürk anıtında toplanan vatandaşlar, tekbir getirerek ’Devletimizin yanındayız’ ifadelerini kullandı.
Geniş güvenlik önlemleri alınan Atatürk Anıtı Meydanı’nda “Devlet bizimdir bizim kalacak”, “Asker kışlaya” sloganları attı.
İstanbul ve Ankara’da yaşanan gelişmelerin ardından Silifke’de de vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile Silifke Anıt Meydanında toplandı. Silifke’de yaklaşık bin kişilik grup, Silifke sokaklarında sloganlar atarak ellerinde Türk bayrakları ile darbe girişimini protesto etti.
Vatandaşlar ellerindeki Türk bayrakları ile “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları attı. Silifke Emniyet Müdürlüğü geniş güvenlik önlemi aldı.
AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mustafa Çetin, “Sükunetimizi suhuletimizi ve birlik ve beraberliğimizi aynı bu şekilde koruyalım” dedi.
Atatürk Anıtı meydanında bir araya gelen vatandaşlar, şehitler için bir dakikalık saygı duruşu, akabinde İstiklal Marşı okuduktan sonra şehitler için Kuran-ı Kerim okundu. Kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.
Silifke’nin turistik Taşucu Mahallesi’nde ise vatandaşlar ekmek fırını önünde üç gün sokağa çıkma yasağı duyumu üzerine fırından ekmek almak için uzun kuyruklar oluştururken, benzin istasyonları ise benzin verilmeyecek endişesiyle istasyon vatandaşlardan dolayı doldu taştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.