Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şile, Terra Madre Salone del Gusto’da

Dünyanın en önemli uluslararası kültür organizasyonlarından olan ‘Terra Madre Salone Del Gusto’da (Toprak ana ve Lezzetler Buluşması) Şile Yeryüzü Pazarı çiftçisi de yer alıyor.160 ülkeden 5 bin delege ve 800 katılımcı ile dünyanın...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2016 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2016 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünyanın en önemli uluslararası kültür organizasyonlarından olan ‘Terra Madre Salone Del Gusto’da (Toprak ana ve Lezzetler Buluşması) Şile Yeryüzü Pazarı çiftçisi de yer alıyor.
160 ülkeden 5 bin delege ve 800 katılımcı ile dünyanın en önemli organizasyonlarından olan Toprak Ana ve Lezzetler Buluşması’nın 11.si bu sene İtalya’nın Torino kentinde gerçekleştirilecek. Bu yıl ilk defa sokaklarda, parklarda ve şehrin önemli binalarında gerçekleştirilecek etkinliğe Şile’den Şile Slow Food Palamut Birliği ve Şile Yeryüzü Pazarını Hüseyin Kurt delege olarak temsil edecek.
İstanbul’un en geniş orman ve tarım alanına sahip olan Şile’nin 57 köyünde yerel halkın ürettiği, tamamen doğal ürünlerin yer aldığı yeryüzü pazarı, tamamen doğal ve nitelikli ürünleri tezgahlara çıkarıyor, Üreticilerin sadece kendi ürünlerini sattığı ve doğal yöntemlerle üretilen ürünlerin satıldığı Slow Food Yeryüzü Pazarı anlayışının İstanbul’daki ilk ve tek örneği olan ‘Şile Yeryüzü Pazarı’ gerek İstanbul gerek çevre iller olmak üzere faaliyete geçtiği ilk günden bugüne büyük ilgi görüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.