Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Siirt’ten ’Yatırım Destek Paketi’ne destek

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkan Vekili Nedim Kuzu, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı yatırım paketinin bölge halkını şimdiden heyecanlandırdığını belirtti. AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ise paketin...

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2016 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2016 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Siirt’ten ’Yatırım Destek Paketi’ne destek
Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkan Vekili Nedim Kuzu, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı yatırım paketinin bölge halkını şimdiden heyecanlandırdığını belirtti. AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ise paketin bölgeyi ihya edeceğini kaydetti.
Başbakan Binali Yıldırım’ın, dün Diyarbakır’da açıkladığı “Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi Paketi” Siirtlileri de heyecanlandırdı. STSO Başkan Vekili Nedim Kuzu, mevcut yatırımlara ilave yatırımlar ile 4 yılda kamu ve özel olmak üzere toplamda 140 milyar yatırım yapılacağını müjdesinin bölgede ciddi bir istihdam oluşturacağını umut ettiğini belirterek, bölge halkının daha şimdiden heyecanlandığını kaydetti. Kuzu, "6’ncı bölgede teşvik kapsamında altyapıya verilen destekler bu pakette üst yapıya da veriliyor. Bu paket yatırımcıları hareketlendirdi, hareketlendirecek. İnşallah güzel şeyler olacağına inanıyoruz. Tabi burada huzurun tesis edilmesi çok önemlidir. Çünkü huzurun olmadığı yerde zenginlik olmaz, iş olmaz. Ama biz çok umutluyuz, özellikle istihdama ve kalkınmaya vesile olacak bu paketi canı gönülden destekliyoruz. Bu vesile ile hükümetimize ilgili bakanlıklarımıza, yatırımcılara yapacakları destekten dolayı teşekkür ediyoruz. 15 Temmuzdan sonra artık bu ülkenin istihdama ve üretime yönelik büyük aşama kaydedeceğine inanıyorum" dedi.
“Gençleri topluma kazandıracağız”
Kalkınma paketinde konuttan altyapıya, ulaşımdan sağlığa, iletişimden spora, güvenlikten tarım ve hayvancılığı ve gençlere yönelik devrim niteliğinde kararlar alındığını aktaran AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ise 4 yılda 23 ilde büyük bir kalkınma hamlesi beklediklerini aktardı. 23 ilde sıçrama ve kalkınma beklediklerini anlatan Çalapkulu, “Ciddi anlamda devletin buraya el attığını görebiliyoruz. Hükümetin şuanda hem yerel hem de dışarıdan gelecek yatırımcılara, özellikle riskleri paylaşma noktasında elini taşın altına koyduğunu görebiliyoruz. Cüzi miktarda kira ile yatırımcıya bina tahsisi, bazı devlet kurumların almış oldukları ürünlerle ilgili yatırımlarda alım garantisi vermesi. Bunlar çok önemli şeyler, artık bir bahane kalmadı diye düşünüyorum. Hükümetimiz bu bölgeye pozitif yaklaştığının çok net göstergesi olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
Yatırımın önünde en büyük engel olan terörü de aşacaklarını aktararak Çalapkulu, şunları kaydetti:
“Son günlerde onlarca şehitlerimiz var. Şehitlerimize rahmet, kederli yakınları ve milletimize sabır diliyorum. Kandırılıp dağa çıkarılan gençlerin de aslında kandırılmasının önüne geçilmesi için çok önemli adımlardır bu yatırım hamleleri. İnşallah önümüzdeki 4 yıl içinde bunların gerçekleştirmesi ile terörün nemalandığı çok çabuk kandırmaya müsait o insanlara iş sağlayarak topluma kazandıracak. Hem toplum hem bölge hem de ülkede bu yatırımdan nasibini alacak. Bu vesile ile tüm yatırımcıları bu bölgeye yatırım yapmaya davet ediyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.