Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Siirt’teki maden faciasında hayatını kaybeden Batmanlı işçinin kardeşinin iddiaları

Siirt’teki maden faciasında hayatını kaybeden Batmanlı işçi Şefik Tuncer’in kardeşi M. Salih Tuncer, madende çatlaklıkların olduğunu, önlem alınması gerekirken sürekli bu çatlaklıkları kapattıklarını iddia etti.Siirt’in Şirvan...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2016 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2016 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Siirt’teki maden faciasında hayatını kaybeden Batmanlı işçi Şefik Tuncer’in kardeşi M. Salih Tuncer, madende çatlaklıkların olduğunu, önlem alınması gerekirken sürekli bu çatlaklıkları kapattıklarını iddia etti.
Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Maden köyündeki Bakır madeninde yaşanan heyelanda hayatını kaybeden Batmanlı iş makinesi operatörü Şefik Tuncer, memleketi Batman’da toprağa verildi. Seyitler Mahallesi’ndeki taziye evinde taziyeleri kabul eden Şefik Tuncer’in kardeşi M.Salih Tuncer, madenle ilgili iddialarda bulundu.
“Aylık bin 800 TL maaş alıyordu”
Ağabeyinin yaklaşık 20 yıldan beri iş makinesi operatörlüğü yaptığını iş bulamayınca maden ocağında çalıştığını belirten M. Salih Tuncer, "Madende günde 12 saat çalışıyordu. Ayda bir bazen de 45 günde bir çocuklarını görmeye geliyordu. Aylık aldığı maaş ise bin 800 TL idi" diye konuştu.
“Çatlak vardı her gün kepçeyle kapatıyorlardı”
Maden ocağında bir ihmal olduğunu iddia eden Tuncer, “Ağabeyim mağdurdu, garibandı, evini yeni bitirmişti. Evin biraz borcu vardı. Çocukların eğitimi için gece gündüz çalışıyordu. O ocakta ihmal vardı. Oralarda çatlak vardı. Her gün kepçelerle çatlakları kapatmaya çalışıyorlardı ki kontrollüler görmesin. Garibanın 3 çocuğu vardı. Her üçü de okula gidiyor. Şantiyede kalıyorlardı. Ayda bir iki gün izinleri vardı. Diğer çalışanlarının söylediklerine göre 12 saat çalışıyorlardı. Bin 800 TL maaş alıyorlardı. Maddi durumları da düşüktü” ifadelerini kullandı
“İş bulamadı şirkete boyun eğdi”
Ağabeyinin maden ocağından ayrılmak istediğini ancak iş bulamadığı için şirkette kalmaya devam ettiğini anlatan Tuncer, “Buralarda iş bulamadığı için şirkete boğun eğdiler. Oradaki işçilerin hepsi güvenlikten şikayetçiydi. Oradan ayrılan iş bulamıyordu. Onun için sesini çıkarmıyorlardı. Devlet yetkililerden ricamız bu ve buna benzer işlerde güvenlik konusunda daha dikkat etmeliler. İhmal de vardı. Maaşlarını da düşürmüşlerdi. Oradaki çatlak iki aydır vardı. Sürekli üstünü kapatmaya çalışıyorlardı” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.