Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Siirt’te ’teröre tepki’ yürüyüşü düzenlendi

Siirt’te çeşitli sivil toplum kuruluşları öncülüğünde düzenlenen teröre tepki yürüyüşüne katılan vatandaşlar, terör örgütleri PKK, FETÖ, IŞİD ve PYD’ye lanet okudu.Siirt’te faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarınca “teröre...

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2016 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2016 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Siirt’te çeşitli sivil toplum kuruluşları öncülüğünde düzenlenen teröre tepki yürüyüşüne katılan vatandaşlar, terör örgütleri PKK, FETÖ, IŞİD ve PYD’ye lanet okudu.
Siirt’te faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarınca “teröre tepki” yürüyüşü düzenlendi. Cuma namazı sonrası Sancaklar Çarşı Camii önünde toplanan kalabalık, burada basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklamayı okuyan Medeniyet Gençliği Platformu Yöneticisi Zekeriya Butur, Van, Elazığ ve Bitlis’te 17-18 Ağustos tarihlerinde gerçekleşen terör saldırılarını şiddetle kınadıklarını söyledi. Türkiye’nin birlik ve beraberliğine kasteden hain saldırılar karşısında milletin gösterdiği dayanışma ve kararlılığın teröre karşı verilecek en anlamlı cevap olacağını anlatan Butur, FETÖ ve PKK terör örgütlerinin aynı üst aklın piyonu olduklarının ortaya çıktığını vurguladı.
“Terör örgütleri arasında fark yok”
15 Temmuz’da TBMM’yi bombalayan ve milletin evlatlarına karşı silah kullanan üniformalı teröristler ile yıllardır ortak vatanın her yanında ve dün Van, Elazığ ve Bitlis’te güvenlik güçlerine saldıran, masum insanları katleden eli kanlı hainler arasında hiçbir farkın olmadığına dikkat çeken Butur, şunları kaydetti:
“FETÖ’cü terör örgütüyle ülkemizi parçalamayı, milletimizi birbirine düşürmeyi amaçlayan ancak başaramayan hainler şebekesi, yüzünü ve gücünü PKK terör örgütüne çevirmiştir. İhanet çeteleri vasıtasıyla Türkiye’yi teslim alabileceklerini düşünen vatan hainleri, güvenlik güçlerimiz ve aziz milletimiz tarafından dün olduğu gibi her zaman hüsrana uğratılacaktır. Bu milletin mayası esaret değil, cesarettir. Hiçbir terör örgütü ve çete, asil milletimizi korkuyla sindiremeyecek, kardeşi kardeşe düşürmeyi asla başaramayacaktır.”
“Biz buradayız, hep birlikte Türkiye’yiz”
Milletin terörle mücadelesinin kararlılıkla süreceğini de anlatan Butur, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Tüm terör örgütlerine, onların ağababalarına buradan hep birlikte sesleniyoruz, ‘Öldürmekten vazgeçin, yolunuz çıkmaz yoldur.’ Lanet olsun PKK’ya, FETÖ’ye, DAİŞ’e, PYD’ye, tüm terör örgütlerine. Lanet olsun teröristlere, teröre taşeronluk yapanlara. Lanet olsun teröre terör, teröriste terörist diyemeyen gözü dönmüşlere. Biz buradayız, hep birlikte Türkiye’yiz.”
Grup, açıklamanın ardından sloganlar eşliğinde Atatürk Anıtı’na kadar yürüdükten sonra sessizce dağıldı. Etkinliğe AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve partililer de destek verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.