Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Siirt’te Şırnak’ın il kalması için imza kampanyası başlatıldı

Terör olayları nedeniyle Siirt’e göç eden Şırnaklı vatandaşların öncülük ettiği bir grup, Şırnak’ın il statüsünden çıkarılıp, yerine Cizre’nin il olmasını öngören yasa tasarısına karşı imza kampanyası başlattı.Güres...

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2016 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2016 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Terör olayları nedeniyle Siirt’e göç eden Şırnaklı vatandaşların öncülük ettiği bir grup, Şırnak’ın il statüsünden çıkarılıp, yerine Cizre’nin il olmasını öngören yasa tasarısına karşı imza kampanyası başlattı.
Güres Caddesi’nde stant açan grup adına açıklama yapan Cindi Eren, terör olayları nedeniyle 14 Mart 2016 tarihinden beri sokağa çıkma yasağının devam ettiği Şırnak’tan 15 bin kişinin Siirt ve ilçelerine göç ettiğini, mağdur olan bu ailelerin 2 Ağustos 2016 tarihinde Şırnak’ın il statüsünün değiştirilmesi ve ilçe olması için bir tasarının Meclis’e sunulması karşısında büyük bir şok yaşadığını söyledi. Eren, "Şırnak ilinde devam eden terör olayları nedeniyle mağdur olan Şırnak halkı Siirt’e yerleşti. Yasa tasarısının kabul edilmesi halinde terör olayları yüzünden mağdur olan bu halk daha da mağdur hale düşecektir. Bu amaçla Şırnak’ın il kalması için imza kampanyamızı Siirt’ten başlatıyoruz" dedi.
Eren, bir hafta içinde 50 bin imzaya ulaşmayı amaçladıklarını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.