Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Siirt’te 19 Mayıs Törenlerinde Led Ekrana Aranan Teröristlerin Fotoğrafları Yansıtıldı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı Siirt’te düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kutlamanın yapıldığı valilik önünde dev Led ekrana aranan teröristlerin resimleri yansıtılarak, ihbar edenlere ödül verileceği belirtildi.Siirt’te,...

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2016 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2016 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı Siirt’te düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kutlamanın yapıldığı valilik önünde dev Led ekrana aranan teröristlerin resimleri yansıtılarak, ihbar edenlere ödül verileceği belirtildi.
Siirt’te, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı etkinliklerle kutlandı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kentteki ilk tören saat 09.00’da Cumhuriyet Caddesi’nde Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Siirt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç, il müdürlük çelengini anıta sundu. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından valilik önündeki tören alanına geçildi.
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Garnizon komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek, Belediye Başkan Vekili Sabri Sağır, Cumhuriyet Savcısı Alparslan Ağçakale, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşların katıldığı tören, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki tekvando, judo ve atletizm takımındaki öğrencilerin gösterileriyle devam etti.
Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Siirt Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, 19 Mayıs’ın, milletin yeniden dirilişinin ilk adımının atıldığı gün olduğunu söyledi. Taşkın, "Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurtuluş mücadelesinin başlatıldığı 19 Mayıs’ı, yıl dönümünde yaklaşık bir asır öncesinin heyecanıyla bu meydanları dolduran yüzlerce gencimizle birlikte büyük bir coşkuyla kutlamak üzere bir araya geldik" dedi.
Gençlik Merkezi halk oyunları, Power Extreme Show Team ekibinin “Skateparkut” bisiklet gösterileriyle devam eden etkinlikler, Siirt Valisi Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şimşek ve Siirt Belediye Başkan Vekili Sağır’ın çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin vermesiyle sona erdi.
ŞEHİT TORUNLARINDAN ASKER SELAMI
Etkinliklerin yapıldığı alana asker elbisesi giyerek gelen 3 kardeş babalarıyla birlikte protokolde yerini aldı. İstiklal Marşı’nın okunduğu sırada esas duruşa geçerek selam veren çocukları merak edenler daha sonra Hamza, Kasım ve Mahmut isimdeki üç kardeşin şehit torunları olduğunu öğrendi.
ARANAN TERÖRİSTLERİN FOTOĞRAFLARI LED EKRANA YANSITILDI
19 Mayıs törenlerin yapıldığı etkinlik alanında Valiliğe ait Led ekrana, İçişleri Bakanlığı’nca 5 kategoride aranan “Siirt doğumlu teröristler” listesi yansıtılarak, ihbar edenlere para ödülü verileceği belirtildi.
SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN SİİRT’E BİSİKLET
19 Mayıs törenlerinin ardından Siirt kent meydanına geçilerek, Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 400 adet bisiklet dağıtım töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Vali Tutulmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Sağlık Bakanlığı tarafından Siirt’e gönderilen bisikletlerin sağlıklı bir yaşam için öğrencilere dağıtılacağını söyledi. Bisiklet kullanacak öğrencilere trafikte dikkatli olmaları çağrısında bulunan Tutulmaz, proje kapsamında dağıtılacak bisiklet sayısının artacağını aktardı.
Daha sonra öğrencilere temsili olarak 10 bisiklet dağıtılmasıyla tören sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.