Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Siirtlilerden teröre tepki eylemi

Siirt’te, son dönemde terör örgütü PKK’nın artan eylemleri halkı sokaklara döküldü. Teröre tepki göstermek için iki gündür meydanlardan ayrılmayan vatandaşlar, sosyal medyadan "Siirt teröre karşı" paylaşımında bulundu.Çeşitli...

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2016 00:05
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2016 00:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Siirtlilerden teröre tepki eylemi
Siirt’te, son dönemde terör örgütü PKK’nın artan eylemleri halkı sokaklara döküldü. Teröre tepki göstermek için iki gündür meydanlardan ayrılmayan vatandaşlar, sosyal medyadan "Siirt teröre karşı" paylaşımında bulundu.
Çeşitli sivil toplum örgütlerinin desteğiyle Siirt Valiliği önünde toplanan vatandaşlar, terör örgütü PKK’nın son dönemde artan eylemlerine tepki gösterdi. Fetullahçı terör örgütünün darbe girişimine karşı ’demokrasi nöbetleri’nden sonra PKK terörüne karşı da başlatılan "huzur nöbeti"nin ikinci günü, alanda toplu halde yatsı namazının kılınması, müftülük görevlisi tarafından Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı. Eyleme katılanlara hitap eden Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, terörün amacının bölgeyi Türkiye’yi geri bırakmak olduğunu, teröre karşı Siirt’te ilk kez başlatılan ’huzur nöbeti’nin Türkiye’ye yayılmasını umut ettiğini söyledi.
AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ise bu halkın ne FETÖ’ye ne de PKK’ya boyun eğmeyeceğini belirterek, "Bu milleti egemenliği altına almak isteyen terör şebekelerine bu halk en güzel cevabı 15 Temmuz’da verdi" dedi.
Türk bayrakların açıldığı alanda "Şehitler ölmez vatan ölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları atan kalabalık, sık sık tekbir çekip dua okudu.
Kalabalık daha sonra toplu halde cep telefonlarından Twitter’de açılan "Siirt teröre karşı" sayfasını girerek paylaşımda bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.