Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Siirt şehitleri memleketlerine uğurlandı

Siirt’te, teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı askeri konvoyun geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu şehit olan 3 askerin naaşı, düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.Siirt-Eruh karayolunda askeri...

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2016 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2016 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Siirt’te, teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı askeri konvoyun geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu şehit olan 3 askerin naaşı, düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.
Siirt-Eruh karayolunda askeri konvoyun geçişi sırasında yola tuzaklanmış patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Piyade Er Milkail Yaşa, Piyade Uzman Çavuş Nuh Kürşat Temizyürek ve Piyade Uzman Çavuş Osman Yıldırım için Siirt 3’üncü Tugay Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törene, Vali Mustafa Tutulmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Yasin Aktay, 3’üncü Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Sedat Özkoç, Siirt Emniyet Müdürü Metin Özkan, İl Jandarma Komutanı Albay Halidun Eren, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Tören, şehitlerin naaşının ambulansla tören alanına getirilişiyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından şehitlerin öz geçmişleri okundu. Törende konuşan 3’üncü Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Sedat Özkoç, şehit olan 3 kahramanın, bu topraklar üzerinde yaşayanlara ve bu vatanı emanet eden atalarına layık olduğunuzu gösterdiklerini söyledi. Özkoç, "Aziz şehitlerimiz; aramızdan ayrılışınız ailenizi, bizleri ve milletimizi büyük üzüntüye sevk etse de siz ettiğiniz yemine sadık kalarak her zaman yüce milletimize layık olma azim ve kararlılığı içinde onun emrinde olmanın şeref ve gururunu taşıyarak görevlerinizi en iyi şekilde yaptınız. Bu topraklar üzerinde yaşayanlara ve bu vatanı bizlere armağan eden atalarımıza layık olduğunuzu gösterdiniz" dedi.
Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından dua okunmasının ardından Piyade Er Milkail Yaşa’nın naaşı Malatya’ya, Piyade Uzman Çavuş Nuh Kürşat Temizyürek’in naaşı Kayseri’ye ve Piyade Uzman Çavuş Osman Yıldırım naaşı da Kırıkkale’ye uğurlandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.