Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şiir Yarışmasında Birinci Oldu En İyi Okullardan Teklif Yağdı

Bu yıl 7’ncisi Ankara Kızılcahamam’da yapılan Uluslararası Arapça Bilgi ve Etkinlik yarışmasında 25 bin öğrenci arasında ‘En İyi Arapça Şiir Okuma’ kategorisinde birinciliği Manisa Merkez İmam Hatip Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencisi...

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2016 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2016 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bu yıl 7’ncisi Ankara Kızılcahamam’da yapılan Uluslararası Arapça Bilgi ve Etkinlik yarışmasında 25 bin öğrenci arasında ‘En İyi Arapça Şiir Okuma’ kategorisinde birinciliği Manisa Merkez İmam Hatip Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencisi Erhan Aslan kazandı. Elde ettiği birincilik sonrası Aslan’a Türkiye’nin en önemli imam hatip liselerinden teklif yağdı.
Bu yıl 7’ncisi yapılan Uluslar Arası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları Ankara Kızılcahamam’da gerçekleştirildi. Anadolu İmam Hatip Lisesi, Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi ve imam hatip ortaokullarından 25 bin civarında öğrencinin katıldığı yarışmada Manisa Şehzadeler Merkez İmam Hatip Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencisi Erhan Aslan, Arapça Şiir Okuma Yarışmasında Türkiye birincisi olarak Manisa’ya büyük bir gurur yaşattı. Erhan Aslan, Suriye’de yaşanan dramın konu edildiği ve Amrin Muhammed Arişi’nin kaleme aldığı “Küçük Öldü” şiiriyle birinciliğe layık görüldü.
Diyanet-Sen Şehzadeler İlçe Temsilcisi Ramazan Şahin, Erhan Aslan’ı ziyaret ederek Kur’an-ı Kerim hediye edip, başarılarının devamını diledi. Şahin, Diyanet-Sen olarak din görevlilerin yetiştiği imam hatip okullarını önemsediklerini söyleyerek, “İnşallah ileride kendisini ülkemize, milletimize, dini İslam’a hizmet eden bir genç olarak görürüz” dedi.
Merkez İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Rıfat Türkarslan ise, bu yıl 7’ncisi yapılan yarışmaya imam hatip ortaokullarının ikinci kez katıldığını söyledi. Yarışmaya 917 imam hatip ortaokulunun katıldığını kaydeden Türkarslan şunları dile getirdi:
“Öğrencimiz Erhan Aslan, büyük bir başarı elde ederek, Türkiye birincisi oldu. Manisa’da yapılan yarışmada da hem hikaye hem de şiir dalında birinci olmuştuk. Bölge yarışmasında ilk sırada yer aldık. Şampiyon olduktan sonra Ankara’nın en önemli imam hatip liselerinden kendisi için teklifler geldi. Kendisini tebrik ediyorum. Manisa Merkez İmam Hatip Ortaokulu’nun küçümsenecek bir okul olmadığını gördük. Türkiye’de en zirveye çıkmıştır, çıkmaya da devam edecektir.”
HEDEFİ İYİ BİR DİN ADAMI OLABİLMEK
Türkiye birincisi olarak Manisa’nın gururu olan Erhan Aslan ise, birinci olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Suriyeli kardeşlerimizin dramına anlatan bir şiirdir. Bu şiirin anlamını çok iyi bilmek için Arapçayı bilmemiz gerekir. Hedefim önce iyi bir imam hatip lisesinde, sonrasında da ilahiyatta okumak istiyorum. Başarılı bir din adamı olmayı istiyorum” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.