Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sığla Ormanları Yurtdışında Sergilenecek

Muğla’da bulunan sığla ormanlarını 7 yıllık koruma çalışmaları, resmedilerek Köyceğiz ilçesinde sergilendi. Eserler, önümüzdeki aylarda yurtdışında sergilenecek.Avrupa Birliği Bakanlığı’nca finanse edilen Sivil Toplum Diyaloğu...

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2016 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2016 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sığla Ormanları Yurtdışında Sergilenecek
Muğla’da bulunan sığla ormanlarını 7 yıllık koruma çalışmaları, resmedilerek Köyceğiz ilçesinde sergilendi. Eserler, önümüzdeki aylarda yurtdışında sergilenecek.
Avrupa Birliği Bakanlığı’nca finanse edilen Sivil Toplum Diyaloğu Programı kapsamında, Doğa Koruma Merkezi tarafından, Anadolu Sığla Ormanları’nın korunmasına ilişkin 2009’dan bugüne Köyceğiz bölgesinde sürdürülen koruma çalışmaları, açılan resim sergisi ile Köyceğiz’de sergilendi.
Orman Ekolojisi Uzmanı Ekolog Okan Ülker, etkinliğin, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından finanse edilen, Sivil Toplum Diyaloğu Programı kapsamında yapıldığını belirterek, "Anadolu Sığla Ormanları’nın korunmasına ilişkin 2009 yılından bugüne, Köyceğiz bölgesinde çalışma yapıyoruz. İngiliz Yaban Hayatı Sanatçıları Derneği’nden 5 ve Türkiye’den 5 profesyonel sanatçının katılımı ile ülkemizin farklı üniversitelerinden 20 öğrencimizle sığla ormanlarında gerçekleştirmiş olduğumuz bir haftalık çalışmanın ürününü bugün burada sergiliyoruz" diye konuştu.
Doğa için sanat sergisinin Türkiye’de bir ilk olduğunu dile getiren Ekolog Ülker, "Daha önce İngiltere’de yapılan bir çalışma vardı, bu ikincisi oldu. Buradaki amaç aslında yaban hayatının sorunlarını ortaya çıkartabilmek" dedi.
YÖRE HALKI İLE BİRLİKTE ÇALIŞTILAR
Yok oluşu önlemeye yönelik yöre halkının desteğini almak için böyle bir farkındalık çalışması yaptıklarını vurgulayan Ülker, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Serginin yanında baskı atölyesi yaptık. Burada da çok güzel sonuçlar aldık. Çalışma bittikten sonra önümüzdeki aylarda daha derli toplu bir sergi olarak Köyceğiz’de, Fethiye’de, Marmaris’te Bodrum’da sergilenecek. Daha sonra da İngiltere’de büyük bir sanat galerisinde sergilenecek. İngilizlerin, koleksiyonerlerin, sanatçıların ve sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Sığla ormanlarımız dünya çapında tanınmış olacak."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.