Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sığınmacılar İçin ‘Karabük Yuvam Oldu’ Projesi Tanıtıldı

Karabük Bereket Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Irak, Afganistan, İran ve Suriye’den sığınmacı olarak gelen ailelerin yaşam kalitesini artırmak, kültürler arası entegrasyonu sağlamak ve sosyal kültürel hayata uyum sürecini...

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 18:45
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 18:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karabük Bereket Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Irak, Afganistan, İran ve Suriye’den sığınmacı olarak gelen ailelerin yaşam kalitesini artırmak, kültürler arası entegrasyonu sağlamak ve sosyal kültürel hayata uyum sürecini hızlandırmak amacıyla hazırlanan "Karabük Yuvam Oldu" projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.
Karabük Öğretmenevi’nde yapılan toplantıda konuşan Karabük Vali Yardımcısı Yunus Kalaycı, dünyadaki kaos ortamının, özellikle Orta Doğu ve Türkiye coğrafyasındaki sıkıntılı ortamın, insanların sevdiklerini, sevdikleri insanı, sevdikleri yeri terk etmesine sebep olduğunu söyledi. Kalaycı, “Hiç kimse kendi öz vatanını, kendi doğup büyüdüğü yerleri terk etmek istemez. Çocukluğunun geçtiği, hayallerini süslediği yerlerden vazgeçmek istemez. Fakat hiç istenmeyen sebepler, hiç kimsenin arzu etmediği savaşlar, zorbalıklar, zulümler bu insanları buralardan başka ülkelere ve ülkemize göç etmeye zorladı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak birçok ülkenin yapamadığı, yapmaya cesaret edemediği bir şeye cesaret etti ve kapılarını sonuna kadar bu misafirlere açtı. Ekmeğini, zamanını, enerjisini paylaştı ve onlara ciddi bir misafirperverlik gösterdi" dedi.
Ülkesinden göç etmek zorunda kalan herkesin bir gün ülkesine geri dönmesini umut ettiğini vurgulayan Kalaycı, şunları söyledi:
“Devletimiz ne kadar büyük olursa olsun belli bir miktarda da gücü var, bununla birlikte hayırsever insanlarımızın, hayırsever sivil toplum örgütlerimizin devlete olan katkıları bu tarz projelerle birlikte çok önem arz etmekte. Bundan dolayı bu projeyi düşünen, adım atan, bu seviyeye getiren, bundan sonra yürütmesine katkı sağlayan tüm arkadaşlarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Ümit ediyorum ki, buradaki misafirlerimiz o sıkıntılı güleri geride bırakır, kendi öz vatanlarına dönme imkânına sahip olurlar."
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise, belediye olarak ihtiyaç sahibi aileler başta olmak üzere ülkelerinden göç etmek zorunda kalan insanlara da yardım ettiklerini belirtti. Hayır Çarşısı vasıtasıyla Bayırbucak Türkmenlerine yardımlar yaptıklarını anlatan Aksoy, "Bu projeye paydaş olmaktan son derece mutluyuz. Bu projenin genişleyip ülkemiz genelinde yapılmasını umut ediyorum. Bizim genlerimizde iyilik var, iyilik yapmak var. Bu iyilik yapma düşüncemizi daha da ayağa kaldıracağız inşallah. Bu konuda Osmanlı torunları ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya devam edecekler, başkalarının torunları da bunları eleştirmeye devam edecekler" dedi.
Proje kapsamında 12-28 yaş arası sığınmacı çocuklara değerler eğitimi, Türkçe ve Kuran-ı Kerim eğitimi ile psikolojik danışma hizmeti verileceği, sığınmacı çocuklarla uçurtma şenliği, kermes, halı saha maçları, sinema, piknik gibi faaliyetlerin yapılacağı da belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.