Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şiddetin Yaşı Yok

Mor Çati Kadın Sığınağı Vakfı Gönüllüsü Hazal Günel, Toplumda 0 - 90 Yaş Aralığında Şiddetin Olduğunu Açıklayarak Başvuru Aldıklarını Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 10:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şiddetin Yaşı Yok
Dünyada her iki kadından birinin hayatının bir döneminde psikolojik ya da cinsel şiddete maruz kaldığını söyleyen Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı Gönüllüsü Hazal Günel, bir yaş grubu bebeklerin veya 80 yaş grubunda ki kadınların da şiddete maruz kaldığını açıkladı. Başvuruların 0-90 yaş aralığında değiştiğini de söyledi.
Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı Gönüllüsü Hazal Günel, şiddete maruz kalmanın yaş, eğitim veya sosyoekonomik durumla ilgisi olmadığını, eğitim ve ekonomik düzeyi düşük kadınların şiddete uğradığı algısının doğru bir kanı olmadığını dile getirdi.
Günel, ‘’Şiddete uğrayan kadınlar başka başka kadınlar değil aslında hepimiziz,bizim de bu kapıdan dışarı çıkıp adım attığımızda şiddete maruz kalmayacağımız dair bir garanti söz konusu değil. İki kadından birisi şiddete uğruyorsa demek ki o kadar sayıda da erkek kadına şiddet uyguluyor. Bu erkekler her zaman tanımadığımız kişiler olmuyor hatta çoğu zaman çok iyi ve yakından tanıdığımız, çok güvendiğimiz, sevdiğimiz kişiler oluyor. Yakınlarımız bize şiddet uyguluyor. Dolayısıyla şiddete maruz kalan kadınlarda şiddet uygulayan erkeklerde başka erkekler veya kadınlar değil’’ dedi.
DİJİTAL ŞİDDETE DE DİKKAT!
Teknolojik gelişmelerle birlikte ortaya çıkan dijital şiddete de dikkat çeken Günel, ‘’ Dijital şiddet çok fazla konuşulmayan ama çok yaygın olan bir şiddet türü. Gençler arasında yaygın olduğunu söyleyebiliriz fakat diğer yaş grubunda ki kadınlarda da görebiliyoruz. Mesela sürekli konum atmasını, mesaj atmasını istemesi, her aradığında telefonunu açmasını istemesi, sürekli telefon etmesi veya sosyal medya araçlarında tehdit etmek, onların şifrelerini isteyip hesaplarını kontrol etmeyi istemek ya da izinsiz fotoğraflarını, görüntülerini alıp bunları yayınlamakla tehdit etmek, yayınlanmak gibi sosyal medya veya diğer iletişim araçlarıyla sürekli olarak bir şiddet uygulamak söz konusu olabiliyor’’ diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.