Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sibirya soğuklarının etkisini gösterdiği Kars buz kesti

Hava sıcaklığının gece eksi 18 dereceye düştüğü Kars adeta buz kesti. Ağaçların donduğu, çatılarda buz sarkıtlarının oluştuğu kentte inşaat işçileri ise ateş ve semaver nöbeti tutuyor.Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olan soğuklardan...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2016 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2016 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hava sıcaklığının gece eksi 18 dereceye düştüğü Kars adeta buz kesti. Ağaçların donduğu, çatılarda buz sarkıtlarının oluştuğu kentte inşaat işçileri ise ateş ve semaver nöbeti tutuyor.
Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olan soğuklardan en çok etkilenen illerden birisi de Kars oldu. Hava sıcaklığının gece eksi 18, gündüz eksi 15 derece ölçüldüğü Kars’ta soğuktan ağaçlar buz tuttu, çatılarda kırağı oluştu. Nefeslerin adeta donduğu kentte işlerini bitirmek isteyen inşaat işçileri ise soğukla mücadele için ilgin çözümler üretiyor.
"Ateş sürekli yanıyor, semaver çayı her saniye hazır"
Soğuk havanın hüküm sürdüğü Kars’ta inşaatta çalışan işçiler soğuktan etkilenmemek için sırayla ateş nöbeti tutuyor. Tren Garı Binası önündeki parkın yollarını yapan işçilerden biri semaver başında, diğeri de yaktıkları ateşin başında nöbet tutuyor. Ateşin sürekli yandığı bölgede, semaver nöbetçisi işçi 15 dakika arayla arkadaşlarına ısınmaları için çay servisi yapıyor. İşçiler ise 15 dakika bir ısınma ve çay molası veriyor. Ateşe rağmen soğuktan etkilendiklerini ifade eden işçi, "Soğukta çalışıyoruz. Ateş yaktık ısınmak için, günde 5-6 defa ateş yakıyoruz. Yakıyoruz ki üşümeyelim" dedi.
Mecburen ekmek parası için çalıştığını belirten Ali Osman Moğaltay, "Şuan gördüğünüz gibi her tarafta kar kış, bu soğuk havada yetiştirmemiz gereken bir iş var. Onu da yetiştirmeye çalışıyoruz. El verdiğince, elimiz tuttukça devam edeceğiz. Kendimiz arada bir, yarım saatte bir, bir saatte bir ısınmaya çalışıyoruz. Öğlene kadar iki, öğlenden sonra iki defa çay içmek suretiyle ısınıyoruz" diye konuştu.
Görevinin çay ile uğraşmak olduğunu hatırlatan Saim Erdal, arkadaşlarının çalıştığını, kendi görevinin çalışan arkadaşlarına sürekli çay servisi yapmak olduğunu belirtti.
Hava sıcaklığının daha da düşeceği öğrenildi
Soğukların hüküm sürdüğü kentte hava sıcaklığının daha da düşeceği öğrenilirken, soğuk havadan en çok etkilenen ise dışarıda çalışmak zorunda kalanlar oluyor. Kars’ta hava sıcaklığı gündüz eksi 15 derece olarak ölçülürken, gece hava sıcaklığı eksi 18 derece ölçüldü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.