Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şeyh Şamil’e E Büyük İlgi

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Dağıstan Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen ‘Bir Kafkas Destanı’ adlı oyun büyük ilgi gördü.Kafkas Komutan Şeyh Şamil’in hayatını anlatan ve ünlü oyuncu Atilla Alpar’ın sahnelediği...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 18:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şeyh Şamil’e E Büyük İlgi
Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Dağıstan Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen ‘Bir Kafkas Destanı’ adlı oyun büyük ilgi gördü.
Kafkas Komutan Şeyh Şamil’in hayatını anlatan ve ünlü oyuncu Atilla Alpar’ın sahnelediği tek kişilik tiyatro gösterisi ‘Bir Kafkas Destanı Şey Şamil’ oyunu, Bursalılar tarafından büyük ilgi gördü. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Dağıstan Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Merinos Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu’nda sahnelenen oyun ayakta alkışlandı. Yaklaşık 2 saat süren program da vatandaşlar oyunu nefeslerini tutarak izlerken, duygu dolu anlar yaşandı.
Atilla Alpar, “Biz bu oyunu büyük emekler vererek yaptık. Bu oyuna sahip çıkın. Bizim bugün burada bulunmamıza vesile olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Bursa Dağıstan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yaşar Sabri Dönder ise, “Böylesine güzel bir gece yaşatan Atila Alpar’a çok teşekkürler ediyorum. Selahaddin-i Eyyubileri, Alparslanları, Fatih Sultan Mehmed Han’ı, Abdülhamid Han’ı ve tabii ki Kafkasya’nın büyük komutanı İmam Şamil’i unutmamamız gerekiyor. Onların o ruhunu, o birlik ve beraberliği unutmamak lazım” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.