Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri Anma Etkinlikleri

Hz. Mevlâna, Hacı Bektaş-ı Veli ve Hacı Bayram-ı Veli hazretleriyle birlikte Anadolu’nun dört muhafızından birisi olarak bilinen ve 16. yüzyılda Kastamonu’da yaşamış olan Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli hazretleri, Kastamonu evliyaları anma...

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 10:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hz. Mevlâna, Hacı Bektaş-ı Veli ve Hacı Bayram-ı Veli hazretleriyle birlikte Anadolu’nun dört muhafızından birisi olarak bilinen ve 16. yüzyılda Kastamonu’da yaşamış olan Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli hazretleri, Kastamonu evliyaları anma haftası kapsamında bir kez daha yad edilecek.
Mayıs ayının ilk haftasını kapsayacak anma etkinlikler kapsamında, Kastamonu Üniversitesi tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Şeyh Şaban-ı Veli Sempozyumu’nun ana teması Kastamonu’da ilmi hayat ve Kastamonulu alimler.
Her yıl Mayıs ayının ilk haftasında düzenlenen Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyaları Anma Haftasının tanıtım toplantısı, Hanönü Dernekleri Federasyonu (HAN-DER-FED) tarafından 24 Nisan 2016 Pazar günü İstanbul’da düzenlenecek. Program saat 17.30’da Üsküdar Gençlik Merkezi’nin konferans salonunda başlayacak.
Hz. Pir Camii İmamı Mehmet Çiftçi’nin Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından programın açılış konuşmasını Hanönü Dernekler Federasyonun Başkanı Cengiz Yıldız yapacak. Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Süleyman Yücel’in konuşmasının ardından Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Muharrem Avcı, "Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu" üzerine bir konuşma yapacak.
Türkiye Anıtlar Vakfı Başkanı ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Küçük ise "Hz. Pir ve Tasavvuf" başlığıyla katılımcılara hitap edecek.
Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Muharrem Avcı, “Mayıs ayının ilk haftasında Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyaları Anma Haftası Programını 25. kez icra edeceğiz. Bu yılki etkinlikler kapsamında Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından 6-8 Mayıs tarihleri arasında Şeyh Şaban-ı Veli Sempozyumu’nun üçüncüsü gerçekleştirilecek. Vakfımızın da destek verdiği sempozyumun bu yılki ana teması ‘Kastamonu’da İlmi Hayat ve Kastamonulu Âlimler’ şeklinde belirlendi. Üsküdar’daki programda anma etkinlikleri ve sempozyumla ilgili detaylı bilgilendirme yapılacak. Ayrıca 2019 yılında Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli hazretlerinin vefatının 450. yıldönümü anılacak. 2019’un dünyada Hz. Pir Şeyh Şâ’bân-ı Veli yılı olmasını hedeflemekteyiz. Bu konuda her kesimden destek beklemekteyiz” dedi.
Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Şeyh Şaban-ı Velî Değerler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlen Şeyh Şaban-ı Veli Sempozyumunda Kastamonu âlimlerinin hayatları, eserleri, din anlayışları, icra ettiği görevler, ilim anlayışları, farklı ilim dallarındaki birikimleri, entelektüel ilgi ve yaklaşımları gibi farklı boyutlarını ele alınacak ve incelenecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.