Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sevgi İzi Projesine Kağıthane Belediyesi’nden Destek

Ulusal ölçekte başlatılan ‘Sevgi İzi’ projesi kapsamında Kağıthane Belediyesi ilçedeki özel çocukların kaybolmalarını engellemek için engelli çocukların koluna dövme yaptırdı.Özel bir televizyon kanalındaki program yapımcıları...

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2016 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2016 09:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ulusal ölçekte başlatılan ‘Sevgi İzi’ projesi kapsamında Kağıthane Belediyesi ilçedeki özel çocukların kaybolmalarını engellemek için engelli çocukların koluna dövme yaptırdı.
Özel bir televizyon kanalındaki program yapımcıları tarafından başlatılan ve daha sonra da ulusal ölçekte kabul görerek herkes tarafından hayata geçirilmeye çalışılan ‘Sevgi İzi’ projesine Kağıthane Belediyesi de dahil olarak, ilçede yaşayan özel çocukların koluna dövme yaptırdı. Kağıthane Belediyesi Hasbahçe Mesire alanında proje kapsamında başlatılan çalışmayla zihinsel engelli, Alzheimer, down sendromu, otizm gibi rahatsızlıkları bulunan engelli vatandaşların koluna isimlerine göre belirlenmiş numaralar dövme makinesiyle yazıldı. Koluna sevgi izi uygulanan kişiyle ilgili bilgiler, daha önceden emniyet mensuplarına verilerek, numarası üzerinden sisteme kaydedildi. Engelli kişilerin kaybolmasını önleyecek ’Sevgi İzi’ projesi kapsamında yapılan çalışmaya Kağıthane’de yaşayan engelli aileleri yoğun katılım gösterdi.
SEVGİ İZİ PROJESİ NEDİR?
Sevgi izi çalışması kapsamında yapılan dövmeler sayesinde engelli vatandaşlar kayboldukları zaman, onu bulan kişiler tarafından kolundaki dövme sayesinde ailelerini kolayca bulabilecekler. Proje kapsamında verilen numaralara göre engelli vatandaşların kimlik bilgileri, nerede oturdukları ve ailesi hakkında bilgiler emniyet mensuplarında bulunacak. Hiçbir şekilde, engelli vatandaşın bilgileri emniyet mensuplarının dışında kullanılmayacak. Engelli vatandaşı bulan kişi ya da kişiler, özel kişilerin kolundaki dövmeyi polis, jandarma veya en yakın birime başvuru yapacaklar. Daha sonra ise ’benibuldular.com’ sitesi devreye girecek. Koldaki o rakamı taşıyan kişinin kim olduğu, tüm iletişim bilgileri ilgili birime verilecek ve kişinin bir an önce ailesine kavuşması sağlanacak.
BAŞKAN KILIÇ, DÖVME YAPILAN ENGELLİ ÇOCUKLARI İKNA ETMEYE ÇALIŞTI
Sevgi İzi projesine destek veren Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, yapılan dövme çalışması sırasında aileleri yalnız bırakmadı. Alan içerisinde yapılan çalışmalar sırasında Başkan Kılıç, dövme makinesinden korkan engelli çocukları ikna etmeye çalıştı. Zaman zaman dövme yapımı sırasında zor anlar yaşayan Başkan Kılıç, çocukların yanına oturarak onlarla sohbet etti. Başkan Kılıç’ın ve ailelerin dövme makinesinin iğnesinden korkan engellileri ikna etme çalışmaları bir hayli zor geçti. Başkan Kılıç’ın down sendromlu bir çocuğa karton bardak vererek ikna etmeye çalışmaları ise renkli görüntüler oluşturdu.
Çocukların dövme yaptığı sırada proje hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Kılıç, “Sevgi izi projesiyle zihinsel engelli, Alzheimer hastalarına, kendilerini ifade edemeyenlerin bileklerine bir numara koyuyoruz. Emniyet tarafından takip edilen numara sayesinde kayboldukları zaman kendilerini ifade edemedikleri zaman o numara sayesinde hemen ailelerine ulaştırılıyor. Böylece çocuklarımızın saatlerce, bazen de günlerce sokakta kalmasının önüne geçiyoruz. 100’e yakın çocuğumuzla bu çalışmayı sürdürüyoruz” dedi.
KAĞITHANE’DEKİ ENGELLİ YAKINLARI, ‘SEVGİ İZİ’ PROJESİNE YOĞUN KATILIM GÖSTERDİ
Projeye Kağıthane’de oturan engelli aileleri yoğun ilgi göstererek, özel çocuklarını koluna dövme yaptırmak için mesire alanına getirdi. Kendini ifade edemeyen engellilerin kendilerini, anlatmaları için tasarlanan proje kapsamında dövme yapan uzman kişiler zaman zaman zor anlar yaşadı. Sevgi İzi projesinden oldukça memnun olduğunu dile getirerek Alzheimer hastalığını anlatan Hasan Sayar, “Benim bu kadar iyi olmamı sağlayan eşim, onun yardımı olmasa ben çoktan kaybolmuştum. Alzheimer hastalığı kadar pis bir hastalık yok" diye konuştu.
Daha önce Alzheimer hastası olan eşinin kaybolduğunu söyleyen Hacer Sayar ise, “Daha önce eşim Kartal’da kayboldu. Sonra da biz dedik ki en azından böyle bir durum olsun. Artık uzak bir yere yollamıyoruz. Artık eşimin gittiği yer belli, oradan otobüse ya da trene binip bir yerlere gitmiyor. Ama eşim oldu ya kafası esince gidebilir, her ihtimale karşı hazırlıklı olalım istedik” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.