Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seven’den Kılıçdaroğlu’na Tepki

AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na yönelik ifadelerini eleştirerek, “Bu kadar patavatsız açıklamalarla saldıran ve insanı derinden...

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na yönelik ifadelerini eleştirerek, “Bu kadar patavatsız açıklamalarla saldıran ve insanı derinden yaralayan yaklaşımlar, bir ana muhalefet liderine yakışmıyor” dedi.
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na yönelik ifadelerini eleştirdi. Konuya ilişkin açıklama yapan Seven, ana muhalefet liderinin ağzından acıkan her söze dikkat etmesi gerektiğini belirtti. Yılmaz, “Bir ana muhalefet partisi genel başkanı ve önemli bir vatandaş kitlesini arkasında tutan bu zatın ağzından çıkan nefese dahi dikkat etmesi gerekirken, bu fütursuz ve üslupsuz açıklama ile içinde bulunduğu durumu açıkça ortaya koymaktadır. Ülkemizde yapılan çocuk istismarları başta olmak üzere tüm yanlışlara yasal dayanaklar ile müdahale eden anlayışımız her zaman kadim olacaktır. Yaşanan her olumsuz olayda hukuk ve adaleti yok sayarak kişileri hedef alan ve bir linç kampanyasına dönüştüren bu zihniyetler dün vardı bu günde var. Asıl üzücü olan ülkenin Ana muhalefet lideri bir zatın, bu üslup içinde olmasıdır” dedi.
Kadının toplumsal sathın eder ve ar dayanağı olduğunu anlatan Yılmaz, “Kadına çocuğa rastgele değil insani vasfımız ve saygınlığımız ile yaklaşarak insan oluruz. Bu kadar patavatsız açıklamalar ile saldıran ve insanı derinden yaralayan yaklaşımlar bir Ana muhalefet liderine yakışmamakla birlikte bu fevri çıkışın ne kadar aciz ve dar anlayışa sahip biri olduğunun göstergesidir. Bu fütursuz açıklama kadın kimliğine saygısızlık, insanlık onuruna hakarettir. Kadını bir cins olarak yeren aşağılayan bu sözler aynı zamanda açık bir taciz ve insan hakkı ihlalidir. Bu açıklama bir kişiyi değil tüm kadınları hedef alarak küçük düşürme cehaletidir. Her fırsatta kadın adına ajitasyon yaratan bu anlayış kadına ettiği laflar ile ne kadar kötü bir iç hesaplaşma içinde olduğunun göstergesidir” diye konuştu.
Tüm kadınlar ve anneler adına, bu hadsiz, haksız ve hukuksuz açıklamayı kınadıklarını kaydeden Seven, şunları kaydetti:
“Tüm kadınlarımız ve kamuoyunu tavır almaya davet ediyoruz. İnsanın işitmekten utanç duyacağı sözleri saygın bir milletvekiline, bir doktora, bir kadına, bir anneye hiç sıkılmadan söyleyerek bir kez daha siyasi ahlak seviyesini ve asgari bir terbiye sınırını dahi gözetmediğini göstermiştir. Partisinin mensubu kadınlardan ve o konuşmayı ekranları başında izleyen kadınlardan utanmadığı her halinden belli olan Kılıçdaroğlu, daha sonra sözlerinin arkasında olduğunu vurgulayarak Türk siyasi tarihinde eşine az rastlanır bir hadsizlik örneği sergilemiştir. Kılıçdaroğlu’nun, bu milletin arasına nifak tohumları ekmeye çalıştığı, toplumun milli ve yerli ne kadar değeri varsa çiğneyerek, insanımızı birbirine düşürmeye çalıştığı açıktır. Kadın cinsiyetine yönelik, bu aşağılayıcı tavrı ile tarihe kadın düşmanı olarak girecek olan Kılıçdaroğlu, siyasi tarihimize de kara bir leke olarak geçecektir, yüce milletimizin vicdanına havale ediyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.