Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sevda Çiçekleri İle Yaşama Tutundu

2011 yılında inşaatın çatısından düşerek beli kırılan ve sakat kalan inşaat işçisi İsmail Güleç, kendisine gelir sağlamak amacıyla evde tellerden çiçek yapmaya başladı.Yaklaşık 3 yıldır evde tel ve iplerler çiçek yaparak, bunları...

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2016 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2016 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
2011 yılında inşaatın çatısından düşerek beli kırılan ve sakat kalan inşaat işçisi İsmail Güleç, kendisine gelir sağlamak amacıyla evde tellerden çiçek yapmaya başladı.
Yaklaşık 3 yıldır evde tel ve iplerler çiçek yaparak, bunları kendi olanaklarıyla satan Güleç, engelli olmanın pes etmek olmadığının altını çizdi. Geçirdiği kaza ve sonraki süreç ile ilgili yaşadıklarını anlatan Güleç, şöyle konuştu:
“2011 yılı Şubat ayında çalıştığım inşaatta yüksekten düşme sonucu belim kırıldı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ameliyat oldum. Belime platin takıldı. Önceleri his kaybı çoktu. Göğsümden aşağısını hissedemiyordum. Fizik tedaviye başladım. Yaklaşık 3 ay Ankara GATA’da daha sonra da burada Fizyomer Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedaviler gördüm. Eskisine göre çok daha iyiyim. Önceden tekerlekli sandalyedeydim. Şimdi 1 senedir kullandığım yürüteç ile kendi kendime yetmeye başladım.”
4 SENEDİR YAPIYOR
Sonradan engelli olduğu için hiçbir zaman pes etmediğinin altını çizen Güleç, “Doğuştan engelli değilim kaza sonucu sonradan engelli oldum. İnşaat işçisiydim ve başka bir iş bilmiyordum, engelli olduktan sonra da yapabileceğim bir meslek yoktu. Önceleri hiçbir şey yapmıyordum, evde yatıyordum. Kaza geçirdikten 1 buçuk sene sonra amcamın oğlu bana bu çiçekleri yapmamı önerdi. Tellerden çiçek yapmaya başladım. Yaklaşık 4 senedir de buna devam ediyorum” diye konuştu.
“EŞİMİN ADINI KOYDUM”
Yaptığı çiçeklere “Sevdalı Çiçekler” ismini verdiğini söyleyen Güleç, Sevdalı Çiçekler adının nereden geldiğini ise şöyle anlattı:
“Eşim kaza sonrasında yaşadığım tüm sıkıntılı zamanlarda her zaman elimden tuttu ve bana destek oldu. Bu yüzden çiçeklerime eşimin adını verdim. Ve ‘Sevdalı çiçekler’ dedim. Bu süreçte eşimin çok büyük yardımı, desteği oldu. Allah ondan razı olsun. Bu çiçekleri her renkten yapıyoruz. İsteyenler için tuttuğu takımın renklerinde de yapabiliyoruz. Kalp ya da bayrak şeklinde de yapıyorum. Her eve yakışacak, solmayacak, ölmeyecek çiçekler yapıyorum. Satışını şu anda elden yapıyorum. Şehir dışına henüz satışımız yok. Facebook’ta “Sevdalı çiçekler” diye sayfa açtık. Bu sayfamızda tüm modellerimiz görebiliyorlar, sipariş verebiliyorlar. Götürebileceğim yerlere çiçekleri teslim edebilmem için 3 tekerlekli kamyonet tipi elektrikli bisikletlere ihtiyacım var ama onları almaya gücüm yetmiyor. Öyle bir aracım olsa gezer öyle satabilirim.”
"MORALİNİ YÜKSEK TUT"
Güleç, engellilere ise şu mesajları verdi:
“Engelli insanlar kesinlikle hayata küsmesin. Engellilerin aşamayacağı bir şey yoktur. Yeter ki azim, kararlılık, moral ve sabır olsun. Bunları kendilerinde hissederlerse yapamayacakları hiçbir şey olmaz. Moralle, sabırla, destekle biz bu işin üstesinden geldik. Tüm engelliler de bunun üstesinden gelebilir. Eşimin desteği ile onun katkısı ile bu duruma geldim. Moral, bu süreçte çok önemli. Moral bittiği zaman her şey bitmiştir. Moralini ne kadar yüksek tutarsan bir adım öndesin.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.