Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Servisçiler Valilik önünde kontak kapattı

Malatya’da servisçi esnafı okullardaki zorla bağış iddiası ve korsan servisçilere karşı Malatya Valiliği önünde kontak kapatarak eylem yaptı.Malatya’da okul servisçiliği yapan esnaflar sosyal medya üzerinde örgütlenerek İnönü Caddesi...

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2016 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2016 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Malatya’da servisçi esnafı okullardaki zorla bağış iddiası ve korsan servisçilere karşı Malatya Valiliği önünde kontak kapatarak eylem yaptı.
Malatya’da okul servisçiliği yapan esnaflar sosyal medya üzerinde örgütlenerek İnönü Caddesi Dörtyol kavşağında toplandı. Konvoy halinde Malatya Valiliği önüne gitmek isteyen gruba polis ekipleri engel oldu. Bunun üzerine servisçiler yan yolları kullanarak ulaştıkları Malatya Valiliği önünde kontak kapattı.
Yaklaşık yüz aracın katıldığı eylemde servisçiler Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin takip cihazlarının belli bir firmaya yaptırılmasının zorunlu tutmasına tepki göstererek, “Türkiye’nin her tarafında bu takip cihazı bin TL iken burada bizlere 4 bin TL’ye satılmak isteniyor. Bir firma ile anlaşılmış ve isteyen istediği yerden alamıyor. Biz ayda kaç lira kazanıyoruz ki. Herkesin çocuğunu bizler taşıyoruz. Korsan araçlar için bütün yetkilileri arıyoruz kimse müdahale etmiyor. İsterse plakalarımızı fesih etsinler. Ancak sesimizi duysunlar” ifadelerini kullandılar.
Bu sırada Valilik önüne gelen Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, servisçilerden yolu trafiğe açmalarını istedi. İnce burada yaptığı konuşmada, “Sesinizi duyurdunuz. Binlerce servisçi arkadaşımız kendi sorunlarını sesini duyurabilmek adına araçları ile yol kapattılar. Tabi ki yol kapatmak doğru değil, hak ararken başkasının hakkına girmek doğru değil” diye konuştu.
Servisçi esnafının korsan servis ile ilgili sorunlarının bulunduğunu da belirten İnce, “Binlerce korsan araca müdahale edilmiyor. Benim esnafım denetimlerden geçiyor. Korsan servisler önlensin” dedi.
Bazı okul aile birliklerinin ve bazı okul müdürlerinin bağış adı altında servisçi esnafından haksız para talep ettiğini de ileri süren İnce, “Esnafım özel okullarda 200 lira alırken gariban servisçiye 80 lira para ödeniyor. Arada 120 liralık parayı kimler cebine atıyor. Burada esnafın sesine kulak versinler. Ben inanıyorum Sayın Valimiz bu sorunu çözecek. Buradaki esnafımız sosyal medya üzerinden örgütlenerek sorunu duyurmak için buraya gelmişlerdir” ifadelerine yer verdi.
İnce, oda olarak sorunun çözümü noktasında yetkilerle görüşeceklerini söyledi. Kontak kapatan minibüsçüler daha sonra yolu trafiğe açtı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.