Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şentop: “Cumhurbaşkanına değil millete karşı yapılmış bir girişimdir”

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Tekirdağ Valiliği önünde toplanan vatandaşlara yaptığı açıklamada, “Bu hareket hükümete Cumhurbaşkanına değil millete karşı yapılmış bir girişimdir, darbe teşebbüsüdür” dedi.Askeri...

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 04:36
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 04:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Tekirdağ Valiliği önünde toplanan vatandaşlara yaptığı açıklamada, “Bu hareket hükümete Cumhurbaşkanına değil millete karşı yapılmış bir girişimdir, darbe teşebbüsüdür” dedi.
Askeri darbe girişimine tepki gösteren Tekirdağlı vatandaşlar sokağa döküldü. AK Parti Tekirdağ eski İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar, Hükümet Caddesi boyunca tekbirlerle yürüyerek, "Darbeye hayır", "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları attı. Daha sonra Tekirdağ Valiliği önüne gelen yüzlerce vatandaş, burada dev Türk bayrakları açarak bir süre slogan attı. Vatandaşlar arasında Afrikalı bir vatandaşın Rabia işareti yaparak Türk Bayrağını dalgalandırması ise dikkat çekti.
Burada toplanan vatandaşlara son durum hakkında bilgi veren TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, “Bu hareket hükümete Cumhurbaşkanına değil millete karşı yapılmış bir girişimdir, darbe teşebbüsüdür. Milletimiz İstanbul’da Atatürk Havalimanını ele geçirdi. Ankara’da aynı şekilde havaalanını ele geçirdi. TRT’yi aynı şekilde bu eşkıyalardan kurtarmak üzere milletimiz bizzat gitti ele geçirdi. Türkiye’nin Ankara ve İstanbul dışında illerimizde hiçbir sorun yok. Bütünüyle hükümet Türk Silahlı Kuvvetleri, emniyet güçleri birlikte hareket etmek üzere vaziyete hakim. İstanbul’da eşkıya belli yerlere teşebbüs etti. Ama İstanbul’da da kontrol sağlandı. Ankara’da bazı yerlerde hareket ediyorlar milletimiz milletin parasıyla alınmış silahları helikopterleri millete karşı milletin iradesine karşı kullanmaya çalışan bir eşkıya gurubu. Uzun zamandır yapılan mücadelenin ne kadar haklı olduğunu görüyorsunuz. Milletimiz iradesine sahip çıktı. Sivil iradeye hükümete sahip çıktı. Cumhurbaşkanımıza sahip çıktı. Bende şimdi İstanbul’a doğru yola çıkıyorum. Burada bu konu nihayete erene kadar burada sükunetle bekleyelim. Kısa bir süre içerisinde eşkıyalarla ilgili gerekli işlemler yapılacak” dedi.
Önceki gün AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığından istifa eden Ahmet Akçay ise darbe girişimine tepki gösterdi.
Daha sonra Valilik önünde ezan okunarak çeşitli dualar edildi. Vatandaşlar Tekirdağ Valiliği önünde dev bayraklar açarak beklemeye devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.