Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şemdinli Anadağ köyünün dünya ile bağlantısı kesildi

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Yeşilova, Anadağ ve çevresinde buluna bütün köylerde yaklaşık 10 gündür elektrik olmadığı için dünya ile bağlantılarını kesik olduğu belirtildi.Hakkari ve sınır boylarında etkili olan kar yağışı...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2016 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2016 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Yeşilova, Anadağ ve çevresinde buluna bütün köylerde yaklaşık 10 gündür elektrik olmadığı için dünya ile bağlantılarını kesik olduğu belirtildi.
Hakkari ve sınır boylarında etkili olan kar yağışı nedeniyle meydana gelen arızalardan dolayı Kuzey Irak’ın sıfır noktasında bulunan Yeşilova, Aladağ köyü ve çevresindeki köylere elektrik verilmemesi tepkilere neden oldu. Şemdinli Anadağ köyünde İHA muhabirini arayan bir güvenlik görevlisi yaklaşık 10 gündür aileleri ile görüşemedikleri için irtibatlarını koptuğu için ailelerinin endişe içerisinde olduklarını söyledi.
Güvenlik görevlisi, ”Bizler Kuzey Irak’ın sıfır noktasında bulunan Aladağ köyünde görev yapmaktayız. Burada birçok kamu görevlisi de bulunuyor. Yaklaşık 10 gündür burada elektrik yok. Ailelerimiz bizimle irtibat sağlamadığı için endişe içerisindeler" şeklinde konuştu.
VEDAŞ Hakkari İl Müdürlüğü yetkilileri ise olumsuz hava şartları nedeniyle yüksek gelirim hatlarında meydana gelen arızadan dolayı birçok yerleşim yerinde yer yer elektrik kesintisinin yaşandığını, arızaları gidermek için çalışmaların devam ettiğini belirtiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.