Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Selimiye Camii’ne Restorasyon Yapılacak

Mimar Sinan’ın ’Ustalık eserim’ dediği ve UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan Selimiye Camii’ne, 2017 yılında kapsamlı restoran yapılacak.‘Vakıflar Haftası’ nedeniyle düzenlenen törende konuşan Edirne Vakıflar Bölge...

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2016 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2016 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Selimiye Camii’ne Restorasyon Yapılacak
Mimar Sinan’ın ’Ustalık eserim’ dediği ve UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan Selimiye Camii’ne, 2017 yılında kapsamlı restoran yapılacak.
‘Vakıflar Haftası’ nedeniyle düzenlenen törende konuşan Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, “Dünya Mirası Selimiye Camii ile ilgili projelendirme çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor. Selimiye Camii’ni 2017 yılında kapsamlı bir restorasyona almayı planlıyoruz. Uygulamayı, camii ibadete ve ziyarete kapatmadan yürütmek niyetindeyiz” dedi.
Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, kentte vakıf eserlerinin çok sayıda olduğunu vurgulayarak Edirne’nin vakıf eserlerinin başkenti olduğunu söyledi.
‘Vakıflar Haftası’ münasebetiyle Saraçlar Caddesinde başlayan kortej yürüyüşü, Atatürk Anıtı’nda sonlandı. Burada düzenlenen törene Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren’in yanı sıra kurum il müdürleri katıldı. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Anıta çelenk sunumu ile devam etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.