Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Selimiye Camii’nde ’En Acı’ İlk

Mardin’in Midyat içesinde Emniyet Müdürlüğüne, teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Nefize Özsoy gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.Mimar Sinan’ın ’Ustalık Eserim’ dediği 5...

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mardin’in Midyat içesinde Emniyet Müdürlüğüne, teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Nefize Özsoy gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.
Mimar Sinan’ın ’Ustalık Eserim’ dediği 5 asırlık tarihi Cami’de ilk defa kadın şehit için cenaze töreni düzenlendi. Şehit Özsoy’un cenaze törenine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı Meral Akşener ve CHP’li Muharrem İnci de katıldı.
TEKBİR VE ALKIŞLARLA UĞURLANDI
Şehit polis memuresi Özsoy’un cenaze töreni için binlerce Edirneli Selimiye Cami’ne akın etti. Tarihi Cami’nin avlusu törende on binlerce Edirneli ile doldu, taştı. Cuma namazı vakti öncesi Cami’nin iç avlusunun dolmasının ardından halk, Cami çevresinde beklemeye devam etti. Özsoy’un naaşı helallik alınması için götürüldüğü babaevinden Selimiye Camii’ne getirildi. Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm tarafından namaz öncesi yaptırılan dua alkışlarla kesildi. Şehit eşi ve annesi tabutun başında gözyaşlarını tutamazken, binlerce Edirneli de hem alkışlarla hem de gözyaşları içerisinde şehidini uğurladı.
EŞİ VE ANNESİ GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI
Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanan şehit polis memuru Nefize Özsoy’un meslektaşı, eşi Cumhur Özsoy ve annesi Hafize Çetin, son kez tabutu başına gelerek gözyaşları içerisinde şehidi uğurladı. Şehit polis Nefize Özsoy’un naaşı Edirne Yenişehir Mezarlığına defnedildi.
CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU ALKIŞLARLA KARŞILANDI
Mardin’in Midyat ilçesinde Emniyet Müdürlüğüne, teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Nefize Özsoy’un cenaze töreni için kente gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu, tarihi caminin avlusuna girdiği sırada vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. Bazı şehit yakınları ise yaşanan olaya tepki göstererek, Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile tokalaşmamak için bulundukları yerden ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.