Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Selçuklu Dönemi Mutfak Sanatları Yarışması

Konya’da Ateşbaz-ı Veli Mutfak Kültürü Günleri kapsamında düzenlenen Selçuklu Dönemi Mutfak Sanatları Yarışması usta aşçıların yaptıkları yemek menüleriyle gerçekleştirildi.Ateşbaz-ı Veli Mutfak Kültürü Günleri programı çeşitli...

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2016 19:46
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2016 19:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Selçuklu Dönemi Mutfak Sanatları Yarışması
Konya’da Ateşbaz-ı Veli Mutfak Kültürü Günleri kapsamında düzenlenen Selçuklu Dönemi Mutfak Sanatları Yarışması usta aşçıların yaptıkları yemek menüleriyle gerçekleştirildi.
Ateşbaz-ı Veli Mutfak Kültürü Günleri programı çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Programın üçüncü gününde, Ateşbaz-ı Veli Türbe Meydanı’nda Selçuklu Dönemi Mutfak Sanatları Yarışması gerçekleştirildi. Yarışmaya katılan aşçılar, en iyi sunum, en iyi şerbet, en iyi tatlı, en iyi çorba, en sıcak başlangıç, en iyi ana yemek kategorilerinde yarıştı. Jüri üyelerinin yaptıkları değerlendirme sonrasında yarışmada, Rixos Otel birinci olurken, Dedeman Otel ve Ramada Otel ikinci, Hich Otel ise üçüncü oldu. Yarışma ile ilgili konuşan, Meram Belediye Başkan Vekili Hıfsı Soydemir, Türk kültürünün dünyaya tanıtılması için bu yarışmanın önemli olduğunu söyleyerek, “Türk kültürünü, Türk mutfağını dünyada tanıtacak, bununla alakalı ciddi bir hizmet vereceğimizi düşünüyorum. Bunun yaşaması, yaşatılması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Daha iyisini yapacağız, eksiklerimizi göreceğiz, gelecek sene o eksiklerimizi telafi edeceğiz. Çok daha güzel olarak, bir marka olarak artık Ateşbaz-ı Veli’yi de Konya değeri olarak, Türk milletinin değeri olarak, ümmetin değeri olarak dünyaya sunacağız” dedi.
Yarışma, dereceye giren aşçılara plaketlerin verilmesiyle sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.