Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Selahaddin Eyyubi Kültür ve Taziye Evi açıldı

Şehzadeler Belediyesinin Kazım Karabekir Mahallesinde yapımını tamamladığı Selahaddin Eyyubi Kültür ve Taziye Evi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.Şehzadeler Belediyesi tarafından Kazım Karabekir Mahallesinde yapımı tamamlanan Selahaddin...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2017 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2017 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Selahaddin Eyyubi Kültür ve Taziye Evi açıldı

Şehzadeler Belediyesinin Kazım Karabekir Mahallesinde yapımını tamamladığı Selahaddin Eyyubi Kültür ve Taziye Evi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Şehzadeler Belediyesi tarafından Kazım Karabekir Mahallesinde yapımı tamamlanan Selahaddin Eyyubi Kültür ve Taziye evi düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Selahaddin Eyyubi Kültür ve Taziye Evinin bulunduğu alanın geçmişte atıl durumda olduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Taziye evimizin içerisinde taziyelerin rahatlıkla yapılabileceği 200 metrekarelik bir kapalı alanımız var. Ayrıca mutfak, mescit ve tuvaletlerimiz mevcut. Çelik konstrüksiyon imalat ile yapılan bu güzel yapımızın belediyemize maliyeti 160 bin Türk Lirası olmuştur. Biz göreve geldiğimizde şuan içerisinde bulunduğumuz bu alan içeresine girilmeyecek bir durumdaydı. Buraya park demek mümkün değildi. Göreve geldiğimiz gibi buradaki parkı sil baştan yaparak oyun guruplarını yenileyerek yeniden halkımızın kullanımına açtık. Bu parkımızda Manisa’da bir ilki de gerçekleştirmiş olduk. Engelli çocuklarımızın rahatlıkla oynayabileceği bir Engelsiz Çocuk oyun gurubunu bu parkımıza monte ettik" dedi.

Kazım Karabekir Mahallesinde yapımı devam eden ve bittiğinde büyük bir cami olacak olan Hz. İbrahim Camisinin alt katına da Şehzadeler Belediyesi olarak Kuran Kursu ve Taziye Evi yapacaklarını belirten Başkan Çelik “Benzerlerin birçok mahallemizde yaparak halkımızın hizmetine sunduk. Zaman zaman gittiğimiz zamanlarda da çok amaçlı kullanıldıklarını görüyoruz. Buda bizleri çok mutlu ediyor. Kazım Karabekir Mahallemizde bir yer problemimiz vardı. Daha önce Kültür ve Taziye Evi’nin yapıla bilmesi için başka alternatifler belirlemiştik. Çıkan sıkıntılar neticesinde bu alanı belirleyerek burada hizmete açıyoruz. Kazım Karabekir Mahallemize yeni ve büyük olacak Hazreti İbrahim Camii yapılıyor. Onun alt tarafını da belediye olarak biz teslim altık. Aynı Turgut Özal Mahallesinde yaptığımız gibi, Caminin altı kısmında tadilat ve düzenleme çalışması yaparak yeni bir Kuran Kursu ile Kültür ve Taziye evini de Mahalle halkımızın hizmetine sunacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Çelik, Milletvekili Bilen ve protokolün katılımı ile Selahaddin Eyyubi Kültür ve Taziye Evinin açılış kurdelesi kesildi. Yapılan açılışın ardından Şehzadeler Belediyesi tarafından Kazım Karabekir Mahallesinde vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.

Düzenlenen açılış törenine AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, İsmail Bilen, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Belediye Meclis üyeleri, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar civar Mahalle Muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.