Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sel sularında kaybolan Yunus bebek halen bulunamadı

Muş’un Korkut ilçesinde, sel sularının aldığı 4 aylık Yunus’tan 13 gündür haber alınamazken, AFAD ekipleri arama çalışmalarına aralıksız devam ediyor.Korkut ilçesine bağlı Karakale ve Dereiçi köylerinin bulunduğu bölgede meydana...

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2016 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2016 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muş’un Korkut ilçesinde, sel sularının aldığı 4 aylık Yunus’tan 13 gündür haber alınamazken, AFAD ekipleri arama çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Korkut ilçesine bağlı Karakale ve Dereiçi köylerinin bulunduğu bölgede meydana gelen, 2 kişinin öldüğü ve 3 kişinin de yaralandığı sel faciasında kaybolan Yunus bebek hala bulunamadı. Otomobilleri ile sel sularına kapılan Süngür ailesinde anne Yasemin ve oğlu Yusuf hayatını kaybederken, çocukları Canan (15), Ela Süngür (5) ile Songül Demir yaralanmıştı. Olayda sel sularına kapılan 4 aylık Yunus bebek ise kaybolmuştu.
Muş AFAD ekipleri, jandarma ve köy korucularının katılımıyla yapılan aramaların 13’üncü gününde de bir sonuç elde edilemedi. 4 aylık Yunus bebek için yapılan arama çalışmaları ile ilgili bilgi veren İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tanış, sel bölgesi ve Karasu Nehri’nde çalışmaların devam ettiğini söyledi. Yunus bebek bulunana kadar çalışmaların devam edeceğini ifade eden Tanış, “24.06.2016 tarihi itibariyle Muş Korkut ilçesi Karakale beldesinde meydana gelen sel felaketinden dolayı sele kapılan 3-4 aylık bir bebeğimizin arama tarama işlemleri AFAD ekibi olarak halen devam etmektedir. Van’dan gelen köpekli arama kurtarma timi ile birlikte Karakale’den başlayıp, Eşmepınar civarlarına kadar, Karasu nehrini de kapsayacak şekilde arama ve tarama işlemleri devam etmektedir. Sayın Valimizin talimatları ve emirleri doğrultusunda, arama çalışmalarımızı devam ettireceğiz” dedi.
Bugüne kadar yapılan çalışmalardan herhangi bir sonuç alınamadığını ve sonuç alınana kadar çalışmalara devam edeceklerini vurgulayan Tanış, “Dün itibariyle de Eşmepınar yakınlarında, Karasu Nehri’nin üzerinde biriken ve sel dolayısıyla gelen bütün malzemelerin içerisinde, arkadaşlarımız botla suya girip arama ve tarama işlemlerini sürdürdü ancak maalesef bugüne kadar henüz bebeğimize ulaşamadık. Tabi ki bu arama ve tarama çalışmalarımız devam edecektir, temennimiz odur ki, biraz zor görünse dahi bir an evvel bebeğimizin cesedine ulaşmaktır” şeklinde konuştu.
Mehmetçik ve AFAD ekipleri, yaklaşık 40 kilometrelik bir alanda çalışmalarını titizlikle sürdürürken daha önce aramalara Van İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü Arama Kurtarma görevlileri ile 2015 yılında alanında Türkiye 3’üncüsü olan K9 Naz isimli arama kurtarma köpeği de katılmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.