Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sel Sularında Kaybolan Yunus Bebek 4. Gününde Helen Bulunamadı

Muş’ta, sel sularının aldığı 4 aylık Yunus’tan 4 ündür haber yok. AFAD ekipleri ve Mehmetçik, 2 kişinin öldüğü ve 3 kişinin de yaralandığı sel faciasında kaybolan Yunus bebeği 4 gündür arıyor. Yaklaşık 30 kilometrede yapılan...

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2016 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2016 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sel Sularında Kaybolan Yunus Bebek 4. Gününde Helen Bulunamadı
Muş’ta, sel sularının aldığı 4 aylık Yunus’tan 4 ündür haber yok. AFAD ekipleri ve Mehmetçik, 2 kişinin öldüğü ve 3 kişinin de yaralandığı sel faciasında kaybolan Yunus bebeği 4 gündür arıyor. Yaklaşık 30 kilometrede yapılan arama çalışmalarına K9 Naz isimli arama kurtarma köpeği ile devam ediyor.
OTOMOBİL SEL SULARINA KAPILMIŞTI
Olay Korkut ilçesine bağlı Karakale ve Dereiçi köylerinin bulunduğu bölgede meydana gelmişti. Etkili olan sağanak, yerini doluya bırakmış ve ardından sel felaketi yaşanmıştı. Otomobilleri ile sel sularına kapılan Süngür ailesinde anne Yasemin ve oğlu Yusuf hayatını kaybederken, çocukları Canan (15), Ela Süngür (5) ile Songül Demir yaralanmıştı. Olayda sel sularına kapılan 4 aylık Yunus bebek ise kaybolmuştu.
ÖDÜLLÜ K9 KÖPEĞİ DE ÇALIŞMALARA KATILDI
Muş AFAD ekipleri, jandarma ve köy korucularının katılımıyla yapılan aramaların 4. gününde de bir sonuç elde edilemedi. Sel sularına kapılan 4 aylık Yunus Süngür ile ilgili bir ize rastlanmadı. Mehmetçik ve AFAD ekipleri, yaklaşık 30 kilometrelik bir alanda çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Aramalara bugün Van İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü Arama Kurtarama görevlileri ile 2015 yılında alanında Türkiye 3.’sü olan K9 Naz isimli arama kurtarma köpeği de eşlik etti.
TEKRAR TEKRAR ARANIYOR
Muş AFAD Yönetim Merkezi Müdürü Maşallah Yıldız, arama kurtarma köpeği ile bütün ekiplerin hep birlikte tekrar 20 kilometrelik bir alanda arama çalışması yaptığını söyledi. Çalışmaların devam ettiğini bildiren Yıldız “Ayın 24’ünde olan sel felaketinde yaklaşık 7 kişilik bir aile arabada iken sel almıştı. O günden itibaren, bu 4. günümüz askeriye ile birlikte korucularla beraber, Van’dan bugün gelen köpekli arama ile beraber 4’üncü gündür arıyoruz. Maalesef şuana kadar hiçbir emareye rastlayamadık. Çocuğu bulamadık. Çalışmalar, aramalar devam ediyor. Şuana kadar 20-22 kilometre civarında gittik. İkinci ve üçüncü sefer de şuanda tekrar tekrar arama yapıyoruz” dedi.
EKİP, VAN DEPREMİNDE 4 KİŞİYİ BULUP KURTARMIŞTI
K9 köpeği ile birlikte çalışmalara katılan Van İl Afet ve Arama Kurtarama Birlikleri Müdürlüğü görevlisi Zülküf Erdoğan ise, “Van Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden geliyoruz. Yaklaşık 30 kilometrelik bir alanda arama kurtarma çalışması yapıyoruz. 4 aylık bir bebekten bahsediliyor. Çocuğu arayarak bulmaya çalışıyoruz. Van Acil Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden geliyorum. Arama kurtarma köpeğimiz var, Türkiye üçüncüsü. Daha önce Van depreminde de büyük başarılar yaptık, 4 kişiyi bulduk. Bu çocuğu inşallah bulacağız. Yaklaşık 30 kilometrelik bir alan inşallah bulacağız” şeklinde konuştu.
AFAD, jandarma ve köy korucularından oluşan ekipler arama çalışmalarına devam edeceği bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.