Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sel kabusunu yaşayan vatandaşlar o anları anlattı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde arefe günü başlayan sağanak yağışın sele dönüşmesi ile yaşadıkları o anları anlatan Ilıca Mahallesi’ndeki vatandaşlar evlerinde çok büyük bir korku yaşadıklarını belirtiler.“Allah bizlere bir defa daha...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2016 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2016 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sel kabusunu yaşayan vatandaşlar o anları anlattı
Ordu’nun Fatsa ilçesinde arefe günü başlayan sağanak yağışın sele dönüşmesi ile yaşadıkları o anları anlatan Ilıca Mahallesi’ndeki vatandaşlar evlerinde çok büyük bir korku yaşadıklarını belirtiler.
“Allah bizlere bir defa daha böyle bir acı yaşatmasın” diyerek sözlerine başlayan 70 yaşındaki Hakkı İslam, “Arefe günü akşam saatlerinde yoğun yağmur başladı. Sele dönüştü. 3 kuşak öncesinde de böyle bir afet yaşanmış bu bölgede ama bu daha büyük bir afet diyebilirim. Aksam saatlerinde başladı ve bayram sabahına kadar aralıksız olarak yağmur devam etti. Evlerimizde mahsur kaldık, bayram namazına bile gidemedik. Her tarafın yolu kapalıydı. Allah daha beterlerinden korusun” dedi.
Şiddetli bir yağmur şekilde başlayan afet nedeniyle çok korktuklarını belirten Erdal Uygur, “Yağmuru çok önemsemedik. Her zaman yağdığı gibi yağar düşündük. Bu bölgemiz yağışı devamlı alan bir memleket. İlerleyen saatlerde büyük bir göçük üzerimize doğru gelmeye başladı. Komşularımızın yardımıyla kendimizi karşı mahalleye attık. Allah kimseye böyle bir durum yaşatmasın. Devletimizden yardım bekliyoruz. Evlerimizi boşalttık. Mahalledeki 7-8 hanemiz boşaltıldı” diye konuştu.
Evinin temelinin 1 metre yakınından itibaren heyelan oluştuğunu belirten Ahmet Mumcu yaptığı açıklamada, “Heyelan oldu ve çok koktuk. Evimizin altından kayan toprak yolları kapattı. Evimizi boşalttık ve eşyalarımızı ve hayvanlarımızı dışarı çıkarttık” ifadelerini kullandı.
Evi heyelan nedeniyle yıkılan Ayşe Aydoğan ise, “Yağmur başladı ve evimizde göçükler meydana geldi. Gece 3 gibi evden kaçtık. Uyanmasak bizlerde heyelanlı bölgeye düşebilirdik. Allah Korudu” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.